Säkerhet genomsyrar allt vi gör. Med vana att arbeta utifrån de höga säkerhets- och verifieringskrav som ställs inom flyg- & försvarsindustrin har vi med oss den spetskompetensen till fordonsindustrin och flera andra branscher.
Med vår breda expertis kan vi utveckla robusta, säkerhetskritiska system i en klass för sig - som klarar de tuffaste verifierings- och säkerhetskraven.
Spetskompetens från flyg- & försvarsindustrin - för att utveckla & säkra fordonsindustrin.
Behovet att utveckla säkerhetskritiska system ökar i snabb takt. För att hänga med i dagens utveckling krävs att man klarar att leva upp till höga krav och snabb utveckling, samtidigt som de system man utvecklar är säkra och stabila.
På Combitech har vi lång erfarenhet av att utveckla säkra system. Vi tar med oss erfarenheten och spetskompetensen från att utveckla säkerhetskritiska system för försvaret och flygindustrin och applicerar denna kunskapen på andra industrier.
Med bred erfarenhet av utveckling inom säkerhetskritiska system, kan vi leda utveckling och forskning inom alla olika faser av produktutvecklingen.
Vi tar med oss erfarenheten från att arbeta med säkerhetskritisk utveckling för Gripen E, ett av världens mest avancerade flygplan, och applicerar på andra industrier.
Tillsammans med våra samarbetspartners arbetar vi med allt från säkerhetsanalyser till digitalisering och Cyber Security. Ihop med Volvo arbetar vi med utveckling av självkörande lastbilar och systemfelsökning och tillsammans med Bombardier säkrar vi deras tunnelbanetåg. Här kan vi tydligt dra nytta av vår erfarenhet från utveckling mot flygindustrin, bl.a. genom de höga verifieringskraven flygindustrin ställer samt vårt kravbaserade arbetssätt.
Hör av dig så berättar vi mer!
Erfarenhet av utveckling efter standarder som tex RTCA DO 178B/C, RTCA DO 254, ARP4761, ARP 4754A, ISO26262, ISO13849 och ISO5012X.
Krav är den grund som alla utvecklingsprojekt vilar på – utan en fungerande kravhantering riskerar projekten att kollapsa, vilket innebär både förseningar och ökade kostnader. För att undvika detta krävs en strukturerad kravhantering. Allt i syfte att skapa en lösning som stämmer överens med kundens önskemål.
Detta, kombinerat med lång och bred erfarenhet inom verifiering av flertalet projekt från bl.a. flygindustrin, gör oss redo att implementera denna kunskap och expertis även i andra industrier.
Som en illustration på vår erfarenhet har vi tagit hjälp av FMV´s grafiska modell som visar en jämförelse mellan kritikalitetsnivåer för olika programvarustandarder.
Läs mer om jämförelsen i FMV´s Handbok för programvara i säkerhetskritiska tillämpningar.
På Combitech har vi erfarenhet från utveckling av samtliga kritikalitetsnivåer (DO178).
För att ytterligare illustrera vikten av verifiering och spårbarhet mellan artefakter kan illustrationer av DO178C visas på dessa sätt:
Bild 1: Krav på spårbarhet mellan artefakter enligt DO178C / Bild 2: Fördelning av mål som ska nås och bevisas enligt DO178C