Vi firar vår mångfald!

I ljuset av internationella kvinnodagen firar vi vår mångfald här på Combitech. Under 2020 nådde vi 50% kvinnor i chefsposition i en av våra divisioner!

- Denna prestation visar att Combitech står för hållbart ledarskap, vilket jag tror har en stor positiv inverkan på framgång, både kulturellt och affärsmässigt, säger Sara Eriksson, affärsenhetschef.

Vägen till att nå våra mål

Combitech arbetar aktivt med mångfald och inkludering, där jämställdhet är ett av fokusområdena. Combitech har som mål att nå 35% kvinnor i chefsposition och 30% kvinnor totalt före 2025. Just nu består företaget av 28% kvinnor i chefsposition och 23% kvinnor totalt - vilket visar att vi fortfarande har en bit kvar att gå. Men om vi fokuserar på vår division Technical Information Solutions ser vi enastående resultat; våra chefspositioner är fyllda med lika många män som kvinnor!

- Jag är glad och jag känner mig privilegierad att få vara en del av denna division på Combitech! Vi ser könsdiversitet som en självklarhet och anser att konsultbranschen är relevant för både män och kvinnor, säger Sara Eriksson.

Patrik Hedin, divisionschef, instämmer.

- Det är otroligt roligt, och särskilt nu när Combitechs arbete med Diversity & Inclusion är i full gång. Det är fantastiskt att vara ett ledande exempel på jämlikhet och förhoppningsvis kan vi inspirera andra.

En enkel historia bakom den stora prestationen

En stor styrka inom divisionen Technical Information Solutions är dess mångfald av kvinnliga och manliga ledare - det möjliggör nya perspektiv och annorlunda dynamik. Historien bakom framgången är faktiskt ganska enkel. Det handlar om att arbeta strategiskt från början.

- Först och främst har vi ett bra samarbete med HR-avdelningen. Med deras hjälp kan vi säkerställa en jämlik rekryteringsprocess! Vi ser till att alltid ha både kvinnor och män som kandidater. Och vi håller alltid koll på och följer upp hur vår division ligger till i frågan, säger Patrik.

Det är lätt att tro att ett bra resultat kommer från hårt arbete. Men i det här fallet har nyckeln aldrig varit hårt arbete - det har i stället handlat om smart och systematiskt arbete.

- Det är viktigt att systematiskt arbeta med det här ämnet för att kunna locka relevanta och kompetenta medarbetare. Jag tycker också att vår förmåga att förstå våra kunders behov och perspektiv ökar med en jämlik arbetsplats. Vi tar bättre beslut i en varierad miljö, säger Sara.