Hans Torin tränar för att kunna stå på händer. Han har bestämt sig för att han varje år ska lära sig något nytt. Det kan vara alltifrån att studera hur hjärnan fungerar, till att lära sig crawla, eller som i år att alltså kunna stå på händer.

Varför är Combitech en så bra arbetsgivare?

Häromveckan släppte employer branding-företaget Universum sin årliga ranking ”Sveriges bästa arbetsgivare”. Även i år hamnar Combitech i toppen, på plats 25.

Så vad är det som gör att vi lyckas tillfredsställa våra medarbetare på ett relevant sätt? Vår vd, Hans Torin, brinner för ledarskaps- och medarbetarfrågor. Därför lät vi honom besvara fem frågor om hemligheten bakom Combitechs företagskultur:

  • 1. Om du hör ordet trivsel, vad tänker du då?

Jag tänker på ett leende. Att vi ler mot varandra, hälsar på varandra och bryr oss om varandra. Om du ler mot mig, innebär det att du känner dig trygg och inkluderad. För mig är det jätteviktigt att alla är med i laget. Vi är människor och vi måste kommunicera. Särskilt nu i digitaliseringens tidsålder.

  • 2. Vad betyder teamwork för dig?

För mig är framgång är en lagsport. Det är teamet som gör det, inte Zlatan. Grunden är att alla måste vara med i flocken; när alla kämpar för varandra och gläds över varandras resultat, då blir vi framgångsrika. Tillsammans gör vi varandra bättre!

  • 3. Hur hittar du inspiration i ditt ledarskap?

Jag gillar att få pepp utifrån olika områden, inte bara från den context som vi befinner oss i, och som kan utveckla både mig och mina medarbetare. Till exempel kommer jag nu att plocka in coacherna för svenska damlandslaget i golf, Fredrik Wetterstrand och Katarina Vagndahl, som ska jobba med oss i ledningsgruppen. De har varit extremt framgångsrika med allt ifrån flick- till damlandslag och i princip vunnit allt som de har ställt upp i, både som lag och som individer. Vad kan vi lära oss av dem? 

  • 4. Hur jobbar du med feedback?

Jag tror att det är jätteviktigt att vi vågar och orkar säga ”jäklar vad bra du gjorde det här”.  Om någon gör något som blivit fel eller tokigt, försök hjälpa den personen, istället för att stjälpa hen. Alla gör alltid någonting bra, även om vi bland missar saker. Ledarskap handlar om att lita på de som du arbetar med. Jag behöver lita på mina chefer och ge dem ansvar och utrymme. De är ju oftast så mycket bättre än jag på sina respektive områden. 

  • 5. Hur ser du på kompetensutveckling?

Jag tror stenhårt på att vi behöver utvecklas både personligt och professionellt, för att få en större helhet. Om vi satsar på vår personliga utveckling, genom exempelvis yoga eller genom att läsa böcker, så utvecklas vi professionellt samtidigt. Själv har jag bestämt att jag varje år ska lära mig något nytt. Det kan vara alltifrån att jag har studerat hur hjärnan fungerar, med alla molekyler, hormoner och så vidare, till att jag har lärt mig crawla. I år har jag gett mig tusan på att jag ska lära mig att stå på händer...