Bilder från Techxperience Go, seminarierna inom Digitaliserad eftermarknad.
Foto: Combitech

Stort intresse för digitaliserad eftermarknad

Under våren och hösten arrangerar Combitech en frukostseminarieserie som heter Techxperience Go. Syftet är att inspirera och lyfta fram olika teman inom digital transformation. Nu har fyra seminarier genomförts och gensvaret är positivt.

Temat för de första fyra seminarierna var Digitaliserad eftermarknad, där vi visade hur digitalisering och kontinuerlig övervakning av insamlad data skapar nya möjligheter och kostnadseffektiva tjänster. Ett drygt 100-tal kunder och intressenter från industrin, näringslivet och offentlig sektor fick ta del av konkreta exempel på hur Combitech stöttat kunder i deras utmaningar och hittat lösningar. Deltagarna fick också möjlighet att testa teknik som används.

- Vårt upplägg ledde till intressanta samtal som skapade mervärde under seminarierna som arrangerades i Växjö, Linköping, Göteborg och Stockholm. Jag upplever att deltagarna var mycket engagerade och att de aktivt funderar kring sina verksamheters digitaliseringsresa utifrån teknik, maskin och människa. Här har vi på Combitech mycket att bidra med. Vi kommer att följa upp med fördjupade samtal, berättar Björn Nord, Digital Aftermarket Manager på Combitech.

Två olika kundcase

Två av de kundcase som visades är Kalmar och GAIS. Combitech har hjälpt Kalmar, en ledande aktör inom terminalautomation och energieffektiv containerhantering, att digitalisera delar av deras utbildningslösning som riktar sig till truckförare. Läs mer om caset. Det andra caset är forskningsprojektet GAIS som Combitech och Saab engagerat sig i för att utvärderar digitaliserade och pedagogiska verktyg i monteringsarbetet inom tillverkningsindustrin. Det handlar om hur AR-glasögon (Augmented Reality) och Remote guidance kan effektivisera inlärning, träning och kvalitetssäkring inom slutmontering. Läs mer om caset​.​

Nästa TechXperience Go-seminarium​

I maj är det start för nästa omgång av seminarier, denna gång är temat AI and Analytics. Vill du veta mer hittar du information på landningssidan för Techxperience Go​. Senare i höst kommer också en fördjupande inspirationsdag anordnas inom digital transformation – Techxperience Day. Inbjudan kommer vara öppen för inbjudna kunder och intressenter.​