Film från Paranoia 2018.

Snart stundar årets Cyber Security-konferens

I maj är det dags för den nordiska cybersäkerhetskonferensen Paranoia. Bland talarna finns Erna Solberg (Norges statsminister), Michael Daniel (tidigare rådgivare till Obama) och Don Codling (med lång erfarenhet från FBI).

Att förebygga och hantera cyberhot är viktigt för såväl näringsliv som offentlig verksamhet, det handlar om att skydda tillgångar men samtidigt dra nytta av digitaliseringens fördelar. Den 21 till 22 maj samlas internationella och nationella experter på cybersäkerhetskonferensen Paranoia i Oslo, för att dela sina insikter om framtiden och hur man bäst förbereder sig för kommande utmaningar. Konferensen arrangeras av Combitech och Watchcom.

Många intressanta föreläsare 2019

Talarna på Paranoia kommer att lyfta olika aspekter på cybersäkerhet och dela med sig av sina erfarenheter. Bland föreläsarna finns Erna Solberg (Norges statsminister), Diana Kelley (Cybersecurity Field CTO på Microsoft), Michael Daniel (tidigare rådgivare till Obama) och Don Codling (med mer än 20 års erfarenhet från FBI). Codling kommer exempelvis att prata om vikten av omvärldsbevakning och bedriva underrättelseverksamhet, både på teknisk nivå och affärsnivå.

Två andra talare är Tina Lindgren (doktor inom informationssäkerhet och Cyber Security-expert) och Johan Thulin (Cyber Security-expert) som båda är verksamma på Combitech. Lindgren och Thulin kommer ge exempel på hur verksamheter får in ett säkerhetstänk i utvecklingsprocessen, genom att använda arbetssättet Design Thinking. Likaså hur Design Thinking kan leda till bättre säkerhetslösningar och en kreativ säkerhetsprocess. Mer information om konferensprogrammet och talarna hittar du på Paranoias webbplats. 

- Det är otroligt kul att vi kan erbjuda en så hög klass på talare på en nordisk konferens. Paranoia har funnits i tolv år och är en mötesplats för att utbyta erfarenheter och inhämta kunskap inom säkerhetsområdet. Vi hoppas träffa många branschkollegor där, säger Jonas Stewén, marknadschef för Cyber Security på Combitech.

Förra året gästades Paranoia av Saabs vd, Håkan Buskhe, vars föredrag fick både uppskattning och spridning. I en film från Paranoia uttalar sig Buskhe om vilka säkerhetsutmaningar han ser, du kan se filmen här. Det finns också en film som sammanfattar Paranoia och där flera av talarna från 2018 deltar, du kan se filmen här. ​

​Bra omvärldsbevakning

Intresset för Paranoia är stort och flera besökare är återkommande. En av de som var med förra året är Fredrik Egerborn, IT-driftsansvarig på Specialfastigheter. Fredrik tycker att Paranoia är ett bra forum för omvärldsbevakning inom cybersäkerhet.

- Att åka på Paranoia 2018 var en givande start på mitt nya jobb, jag hade precis börjat min tjänst på Specialfastigheter då. Det som gör konferensen unik är variationen mellan föreläsningar, där kunskap, inspiration och tekniska lösningar blandas. Sedan var det intressant att höra en Cyber Security-profil som Bruce Schneier tala. Jag tycker också att Håkan Buskhes föredrag var spännande, säger Fredrik Egerborn på Specialfastigheter.

För mer information

Paranoia är ett av Combitechs och Watchcoms bidrag till ett tryggare samhälle. Vill du veta mer kontakta Jonas Stewén, marknadschef för Cyber Security på Combitech (se kontaktkort bredvid artikeln)​.​