Mikael arbetar för en hållbar värld

Mikael Säberg har hunnit med mycket under sina två och ett halvt år på Combitech. Från att ha startat inom verktygskonstruktion arbetar han nu med hållbarhet och är drivande i Combitechs miljöarbete. Det är inte utan anledning som han är känd som ”Mr 27 bollar i luften”.

- Jag drivs av problemlösning och har svårt att inte bli involverad i olika projekt. Ju svårare en uppgift är desto roligare blir det, säger Mikael.

Mikael startade sin karriär på Combitech år 2017, då inom verktygskonstruktion, men insåg efter ett och ett halvt år att hans egentliga intresse låg någon annanstans. Sagt och gjort. Mikael tog tjänstledigt i två år och läste en master i Sustainable Engineering and Management. Under studietiden växte engagemanget för hållbarhet allt starkare och när Mikael återvände till Combitech 2021 var drömmen att arbeta som miljöingenjör. Med en kombination av lite tur och ett starkt driv från Mikael gick drömmen i uppfyllelse.

- När jag återvände till Combitech lade jag upp ett inlägg på vårt intranät om mitt examensarbete; en analys av hållbara fotbollsplaner. Det ledde till att jag kom i kontakt med Combitechs Environmental Officer som senare bjöd med mig till ett event om miljö som vår koncern Saab arrangerade. Där träffade jag Saabs globala miljöchef och fick möjlighet att dela med mig av mitt stora intresse för hållbarhet! Till min glädje hörde hon av sig efter några veckor och erbjöd mig ett konsultuppdrag i Saabs miljöorganisation, berättar Mikael.

Idag arbetar Mikael som Senior Associate General Engineer, vilket bland annat innebär att han är ansvarig för att klimatrapporteringarna från Saabs kontor i alla delar av världen inrapporteras. Han driver även en intern kampanj för att få medarbetare på Combitech och Saab att bidra till en mer energieffektiviserad arbetsplats. Utöver uppdragen på Saab sitter Mikael med i en nystartad arbetsgrupp som fokuserar på hållbara affärslösningar.

En plats full av möjligheter

När Mikael får frågan vad han uppskattar mest med Combitech lyfter han den frihet och stöttning som han har fått och får till att driva egna initiativ.

- Jag har många tankar och idéer, och min chef har pushat mig från första början att köra på. Det gör att jag utvecklas och behåller drivet och motivationen. Det jag verkligen vill förmedla är att man inte ska tveka om man har en idé, för på Combitech finns det massvis av möjligheter. Om du berättar vad du vill är chansen stor att du får arbeta vidare med din dröm. Jag har förmånen att jobba med det jag verkligen tycker om, samtidigt som jag får göra skillnad. Det är rätt så svårslaget, avslutar Mikael.