Combitechs kursvecka 2022 - fokus på kompetensutveckling

På Combitech är kompetensutveckling en del av vår kultur; det är ett högt prioriterat område med syfte att ge alla medarbetare möjligheter att växa – både personligt och professionellt. Just nu pågår ett av våra mest uppskattade event: Kursveckan!

Varje år genomför Combitech en kursvecka där medarbetare samlas i Tylösand för att utveckla sina förmågor och få möjlighet att knyta nya kontakter i företaget. I år genomförs kursveckan digitalt - men kursutbudet är näst intill detsamma med allt från presentationsteknik till affärsmannaskap och förhandlingsteknik.

 – Kursveckan är äntligen i gång! Och trots att det här året inte riktigt blev som någon av oss ville så är vi fortfarande väldigt spända på att se vad deltagarna tar med sig. Kursveckan erbjuder en fantastisk möjlighet att öka sin kunskap inom olika områden, samtidigt som man får träffa kollegor, säger Jonas Eklund, Utbildningschef på Combitech.

Linus Exner, som har jobbat på Combitech i drygt ett halvår, är en av deltagarna under kursveckan. Linus är för närvarande en del av Combitech Talent Program (CTP), där han ska gå flera kurser under sina två år inom programmet.

– För mig är det väldigt värdefullt att ha hittat en arbetsgivare som värdesätter och tar hand om sina anställda på det här sättet – det är utan tvekan en win-win-situation. I år går jag två kurser, en om retorik och en där jag får fördjupa mig inom Combitechs olika teknikområden! Säger Linus.

En annan deltagare är Kajsa-Stina Hedback, som arbetar som Metodutvecklare & Teamledare sedan 4,5 år tillbaka. Kajsa-Stina har deltagit i flera kursveckor under sina år, och tycker att varje tillfälle bär med sig något nytt.

- Det jag uppskattar mest med kursveckan är dess unika egenskap att sammanstråla oss anställda för att vi tillsammans ska få möjlighet att reflektera kring, och ge nya perspektiv på, våra många gånger liknande utmaningar och arbetsuppgifter. I år läser jag kursen ”Ny som chef”, som jag hoppas ska bidra med nya insikter, säger Kajsa-Stina.