Combitechs alldeles egna livsstilscoach

Att hälsa och välmående är viktigt för ett hållbart arbetsliv, är något som vi på Combitech tagit fasta på. Just nu pågår lagutmaningen Health Challenge för fullt. Vi har mött kvinnan bakom initiativet, Patricia Lindén.

Vem är du, Patricia?

- Jag är smålänning, uppvuxen i Nässjö, men flyttade till Linköping för att plugga till civilingenjör i maskinteknik för många år senEfter en kortare tid på Försvarets materielverk sökte jag mig till Combitech, och här har jag varit i 14 år nu.  Sedan åtta år tillbaka är jag chef, och tycker att det är toppen att få det bästa av två världar!  

Hur kommer det sig att du drog igång Combitech Health? 

För ungefär tre år sen kände jag att Combitech behövde mer kontinuitet i sitt hälsoarbete. Då pratade jag med vår vd Hans Torin om det och vi kom överens om att dra igång Combitech Health. Programmet innebär att vi sätter en plan för det kommande åretsom är lika för alla kontor, och där jag är ansvarig. Sen kan kontoren dra igång egna lokala initiativ också, vilket många gör. På det här sättet får vi en bra kontinuitet och vet att alla medarbetare får möjligheten att delta.

Vad betyder hälsa för dig?  

- Jag har alltid varit hälsointresserad och under åren har det breddats, från att ha handlat mycket om rörelse till att jag även intresserar mig för kost, sömn, stress och beroende. Förra året läste jag till livsstilscoach, jag var ledig en dag i veckan från jobbet för att plugga. Då fick jag läsa om hälsa ur detta bredare perspektiv. Och det är en väldigt viktig del av Combitech Health. Det handlar inte om att kunna springa ett maraton, utan om att ta hand om sig själv.  

Berätta om pågående Combitech Health Challenge 

Combitech Health Challenge 2020 är en lagutmaning. Fram till den 31 maj fokuserar vi på årets tema - ett hållbart arbetsliv. Varje resultatenhet är ett lag som samlar poäng genom allt från enklare promenader till hårda träningspass. Man samlar också poäng genom att göra hälsofrämjande val i vardagen, som att äta frukost på morgonen eller välja trappan istället för hissen. Aktiviteter tillsammans med en kollega ger dubbla poäng, för det är ju tillsammans som vi blir starka! I år är det många som varit kreativa med digitala promenader, där de kör Teams i mobilen så de kan träna tillsammans och ändå hålla social distans.