Frida Leonardsen Maanum, i mitten, tillsammans med lagkamrater i LFC. Foto: Combitech

Combitech sponsrar LFC-spelaren Frida Leonardsen Maanum

Combitech sponsrar den professionella fotbollsspelaren Frida Leonardsen Maanum i hennes satsning i Linköpings Fotboll Club (LFC). Frida är en lovande talang som fått representera Norge i landslagskamper och som vunnit SM-guld med LFC.

Frida är en ung spelare, blott 18 år gammal, som vann SM-guld med LFC förra året och som tillsammans med A- laget är regerande svenska mästare. Hon tillhör också det norska damlandslaget och har fått representera sitt land flera gånger. Drivkraften är glädjen till att spela och att få vinna, men att se sig själv som en talang känns lite främmande.

- Jag har något av en ”vinnarskalle” och gillar när det går bra för laget. Det är laget som tillsammans når framgång samtidigt som vi har roligt, berättar Frida Leonardsen Maanum.

- Det är inspirerande att vi på Combitech har möjligheten att stödja Frida i hennes utveckling att bli en ännu bättre fotbollsspelare. LFC är en klubb vars kärnvärden påminner mycket om det vi på Combitech tycker är viktigt - professionalitet, engagemang och glädje. Vidare har vi en gemensam syn på unga talanger, där LFC satsat på att värva och utveckla unga talangfulla spelare och Combitech arbetar framgångsrikt med att rekrytera och utveckla unga talanger, säger Hans Torin, vd på Combitech.

Började spela tidigt

Frida är född och uppvuxen i Norge, det var där passionen och det stora intresset för fotbollen föddes. Redan som 4-åring började hon spela tillsammans med sin äldre bror och syster hemmavid. Vid 6-års ålder gick hon med i fotbollsklubben Lyn. Till LFC kom Frida 2017, då var hon bara sjutton år gammal.

- Jag hade hört mycket bra om LFC. De har ett rykte om sig att satsa på unga spelare och utveckla dem. Jag minns att jag fick frågan om jag ville börja i klubben på en fredag och på måndagen flyttade jag. Det var ett stort steg att ta men jag kände att det var rätt. Jag har ett stort stöd av familjen. Vidare har min skola hemma i Oslo ställt upp så att jag kan studera på distans, så skolan blir inte lidande, säger Frida.

Linköping beskriver hon som en mysig stad och lagom stor. Steget att flytta hemifrån blev lite lättare, då hon känt sig välkommen.

- Det är ett bra förstasteg. Damallsvenskan i Sverige håller en hög nivå och det finns flera förebilder att inspireras av. Jag utvecklas och ser det som en start på en karriär som förhoppningsvis tar mig vidare ut i Europa, säger Frida.

Laget betyder allt

Det märks tydligt att Frida tycker laget är viktigt, då hon ofta nämner lagkamraterna under intervjun. Gemenskapen har en stor betydelse för att det är roligt att spela, likaså att det är laget som vinner och förlorar tillsammans. Hon berättar att lagkänslan inom LFC blivit extra viktig den senaste tiden när det varit en del oro i form av tränarbyten i klubben.

- Det är viktigt att "hänga med varandra" även utanför planen, till exempel äta lunch ihop och ta en fika ibland. Att bygga en relation gör att vi lättare kan kommunicera på planen och stödja varandra. Jag tror det är lite samma sak på en arbetsplats, att det är viktigt att ha en social anda och arbeta tillsammans mot ett mål, säger Frida.

Combitech utvecklar talanger

Precis som LFC satsar på Frida och vill se henne växa i klubben så strävar Combitech också mot att utveckla sina medarbetare. Det finns bland annat ett Combitech Talant Program (CTP) där nyutexaminerade ingenjörer under en tvåårsperiod får varva sitt konsultuppdrag med kurser och seminarier för att få en snabbstart i sina karriärer och introduceras i olika branscher.

- På Combitech arbetar vi på olika sätt för att kompetensutveckla och stödja våra medarbetare, likaså strävar vi efter att bygga ett lag där alla räknas och bidrar till framgången. Precis som LFC vill vi fånga upp talanger och se dem utvecklas och växa hos oss. Det känns därför helt rätt att stödja Frida i hennes satsning, säger Hans.

Ett givande samarbete

Combitech kommer att följa Frida, så håll utkik på webben och i våra sociala medie-kanaler för att se hur det går. Frida kommer också att finnas med i Combitech-sammanhang under hösten.

- Det är kul att Combitech stödjer mig och laget. Det ska bli roligt att få komma närmare företaget, avslutar Frida.

Om Linköpings Fotboll Club (LFC)

LFC har varit en klubb sedan 2004 och är regerande svenska mästare. Läs mer på webbplatsen.