Heléne Håkansson, Linda Lövenlid och Jonas Eklund välkomnar deltagare till Kursveckan.

Combitech riktar fokus på kompetensutveckling genom Kursveckan

Varje år samlas Combitechare från norr till söder för att tillsammans utveckla sina förmågor inom ledarskap och affärsmannaskap. Just nu pågår årets andra upplaga av Combitechs tradition Kursveckan.

- I över tio år har vi riktat fokus på kompetensutveckling och nätverkande genom bland annat vår Kursvecka – ett uppskattat och värdefullt tillfälle där våra medarbetare utvecklas både personligt och professionellt för att alltid vara i framkant, säger Jonas Eklund, utbildningschef på Combitech. 

Under de två veckor som Kursveckan pågår kommer nästan 700 Combitechare samlas på ett konferenshotell i Tylösand för att kompetensutvecklas och nätverka. Venkatesh Bathula, en av deltagarna på kursen Software Craftmanship, beskriver upplevelsen såhär:

- Det här är första gången jag deltar i Kursveckan, och jag har verkligen sett fram emot att utveckla min kompetens och att lära känna fler personer från organisationen. I min kurs har jag fått ta del av det senaste inom mjukvaruutveckling, samtidigt som jag också fått nya perspektiv och insikter. Nu ser jag fram emot att ta med det jag lärt mig ut i mitt nuvarande uppdrag!

Kurserna som erbjuds är konstruerade för att upprätthålla, utveckla och komplettera redan befintliga kompetenser inom företaget. I år erbjuds 21 kurser under 36 tillfällen. Kurserna leds av såväl interna experter på Combitech som externa kursledare. Fokus under kursveckan är på ledarskap och affärsmannaskap, med utbildningar inom exempelvis retorik, projekstyrning och förhandlingsteknik.

Vikten av utveckling & nätverkande

På Combitech är kompetensutveckling en stor del av företagskulturen. Förutom fokuset på kompetensutveckling så erbjuder Kursveckan också ett unikt tillfälle att knyta nya kontakter. Under de två veckorna som Kursveckan pågår deltar personer från 30 av våra totalt 33 kontor, och varje dag avslutas med gemensam middag där deltagarna får möjlighet att fortsätta nätverka med varandra och kursledarna.

- Bortsett från själva kursen, så var det absolut bästa med kursveckan att få träffa så många nya kollegor. Det pågick hela tiden spännande diskussioner och det fanns alltid möjlighet att knyta nya kontakter under fika, middag och pingis! Jag har lärt mig otroligt mycket om både Combitech och våra expertområden genom mina nyfunna kollegor! Varje gång jag går på ett Combitech-event så får jag ett större nätverk och jag lär mig alltid något nytt, säger Venkatesh.

Hannah Bagler, deltagare i kursen effektiv förhandlingsteknik, håller med och tillägger:

- Av alla de kurser jag hunnit med hittills i mitt arbetsliv så var just denna en riktig wow-upplevelse. Kursen var mitt i prick för det dagliga arbete jag utför på Combitech, men också ett fantastiskt verktyg för livets alla förhandlingar i stort som smått. Vilken förmån det är att vara anställd på ett bolag som erbjuder utveckling på det här sättet!

Förutom Kursveckan uppmuntras anställda att ta initiativ till fortsatt utveckling resterande tid av året, bland annat genom vår utbildningsverksamhet eller via externa leverantörer.