Kompetensbehovet inom Cyber Security är stort

Pernilla Rönn, chef för Cyber Security på Combitech, har under sommaren fortsatt belysa vikten av att säkra framtidens kompetens inom cybersäkerhet. Pernilla medverkade bland annat i ett seminarium som arrangerades av Folk och Försvar under Almedalsveckan.

Seminariet handlade om Sveriges framtida cyberförsvar och Pernilla deltog i en programpunkt tillsammans med Anni Bölenius, informationschef Försvarets Radioanstalt FRA, och Anna Djup, CATS Försvarshögskolan. De diskuterade hur Sverige kompetensmässigt kan rusta för att arbeta med informationssäkerhetsfrågor. De var överens om att det krävs nytänkande och kreativitet för att locka talanger till branschen.

- Branschen har behov av ett brett spann av kompetenser, både tekniska experter men också personalvetare, pedagoger, jurister och beteendevetare. Vi behöver alltså bli tydligare med att vi behöver många olika typer av kompetenser och att det aldrig är försent att närma sig cybersäkerhetsbranschen, berättar Pernilla Rönn.

Seminariet finns tillgängligt på Folk och Försvars webbplats, klicka här. Pernilla deltar drygt en timme in i seminariet (cirka 1.20). Delar av diskussionen finns även i en artikel som Voister, en nyhetsajt för it, skrivit. Du hittar artikel här.

Talang-program

Under hösten har Combitech ett talangprogram med medarbetare från Norden för att utveckla talanger inom cybersäkerhetsområdet.

- Det är ett sätt för oss att väcka intresse och knyta till oss personer med andra kompetenser, berättar Pernilla Rönn.

Läs mer

Läs gärna Pernillas blogginlägg på teamet att locka fler tjejer till branschen, du hittar det här.
Vill du arbeta på Combitech? Du hittar lediga rekryteringsannonser här.