Combitech inspirerade kunder kring digitalisering

Den 25 april genomfördes TechXperience Day. För tredje året i rad arrangerade Combitech en heldag för kunder och intressenter där vi inspirerade, trendspanade och nätverkade inom digitaliseringsområdet.

Combitech TechXperience Day är ett årligt återkommande arrangemang om digital transformation som riktar sig till verksamheter som står inför eller som har påbörjat sin digitaliseringsresa. Combitech bjuder in kunder och intressenter till en hangar på Saab-området i Linköping, som omvandlats till en evenemangslokal. Föreläsningar, paneldiskussioner och utställningar varvas med nätverkande och mingel i en högteknologisk miljö. Årets tema var ”hur en verksamhet digitaliseras säkert och framgångsrikt med människan i centrum”.

Människan i centrum

Lars Ydreskog, vice vd och ansvarig för digitaliseringserbjudandet på Combitech, inledde dagen och hälsade välkommen. Lars pratade om vikten av att ha människan i centrum i sin digitaliseringsresa och att öppna upp för samarbete.

- Min upplevelse är att den digitala mognaden hos verksamheter ökat sedan den första TechXperience Day genomfördes för tre år sedan. Jag tror att många känner att digitalisering innebär mer möjligheter än hot, säger Lars Ydreskog, vice vd på Combitech.

Kompetensutveckling och AI

Årets keynote speaker, Claudia Olsson, VD och grundare till det globala digitaliseringsbolaget Exponential, föreläste om framtidssäkrat lärande. Claudia lyfte bland annat vikten av, att i ett ledarskap, förstå tekniken ur ett socialt sammanhang och se vilka möjligheter som skapas. Likaså att ha en tvärvetenskaplig infallsvinkel och att kompetensutveckla sina medarbetare.

Efter Claudia klev Alexandra Larsson, Chief Information Architect och Head of Ecosystems Facilitation på Combitech, upp på scenen. Alexandra tryckte på möjligheterna med en digital plattform och att skapa ekosystem, men också att vi måste analysera och förstå datan. Andra föreläsare under dagen var Mikael Ramström, Director - Global Strategic Projects & Alliances på Epiroc, och Daniel Akenine, National Technology Officer på Microsoft. Mikael gav exempel på hur Epiroc lyfter in den digitala tekniken i verksamheten för att skapa säkrare och bättre gruvmiljöer samtidigt som verksamheten blir mer effektiv. Daniel resonerade kring AI och människan och hur vi kan samspela.

Nätverkande och skarpa kundprojekt

Under lunchen bjöds deltagarna på en exklusiv flyguppvisning med Gripen. De hade även möjlighet att provsitta ett Gripen-plan och titta närmare på en racingbil från PWR Racing Team. Under fika- och lunchpauser fanns tillfälle att mingla runt i montrar där olika skarpa kundcase presenterades.

Håll utkik framåt

Inom en snar framtid kommer vi att dela med oss av material från dagen. Håll utkik på Combitechs webb och sociala mediekanaler. Redan nu kan du läsa en reflektion från TechXperience Day som Johan Gunnarsson, CTO på Combitech, skrivit på Combitech-bloggen.