Vi genomför en sex veckor lång hälsoutmaning!

Combitech är just nu inne i den sista veckan av en årlig hälsoutmaning där vi utmanar varandra att göra mer hälsosamma val under sex veckor. Utmaningen bottnar i företagets satsning i Combitech Health som handlar om att uppmuntra goda vanor.

- Vår investering i det vi kallar för Combitech Health är baserad på vår vision om att våra medarbetare ska växa både personligt och professionellt. Med Combitech Health, och Health Challenge, vill vi inspirera och motivera varandra till att skapa goda vanor, säger Hans Torin, VD.

Health Challenge – en hållbar fyraårig tradition

Under 2017 startade Combitech en företagsövergripande utmaning för att främja och uppmärksamma vikten av goda vanor – Health Challenge. Utmaningen pågår varje vår i sex veckor och man tävlar i lag.

- Utmaningen möjliggör inte bara utveckling av nya goda hälsovanor – den ger också utrymme för djupare relationer mellan kollegor och ett hållbarare samhälle eftersom vi gör saker tillsammans samtidigt som vi ersätter bilen mot cykeln! Säger Linn Kimreus, Health Coach på Combitech.

Hälsoutmaningen innebär att man får poäng för diverse olika hälsofrämjande aktiviteter. Nytt för i år är exempelvis digitala fikaraster med kollegor. Andra poänggivande aktiviteter är att ge sig själv en komplimang, sova minst 7 timmar, äta frukost och såklart att utföra någon form av träning.

- Vi vill poängtera att hälsa inte bara handlar om att motionera. Det är lika viktigt med den psykiska hälsan. Vi försöker komma åt detta genom att ge poäng för bland annat sömn, mikropauser och meditation, säger Linn Kimreus.

En långsiktig satsning för hälsa

Satsningen på Health Challenge görs med hjälp av företaget Motionsrace som bidrar med verktyget bakom utmaningen. Utöver Health Challenge tar Combitech regelbundet in föreläsare med fokus på hälsa. Senast i april gästades Combitech av Linda Bakkman som föreläste om vikten av hälsosamma rutiner.

- Att återkomma till och uppmuntra våra medarbetare till hälsosamma rutiner är av största vikt för oss – utan våra medarbetare står vi helt still, vi måste därför möjliggöra för varandra att vara hållbara både mentalt och fysiskt, säger Hans Torin, VD.