Bilden är tagen 2018 under Combitechs medarbetatarkonferens. Vi ser framemot när vi kan samlas fysiskt igen och krama om varandra.

Combitech en av Sveriges bästa arbetsgivare

Idag släpper Employer branding-företaget Universum sin årliga ranking ”Sveriges bästa arbetsgivare” där medarbetarna betygsätter sina egna arbetsgivare utifrån tre faktorer: intern identitet, nöjdhet och lojalitet. Combitech fortsätter att klättra och kommer i år på plats 17 av 250 stora, svenska, företag.

- Det är förstås väldigt roligt att rankas högt i en undersökning där medarbetarna själva har gett sitt omdöme om oss som arbetsgivare. Extra glädjande är att vi hamnar högt upp när det handlar om ledarskap, arbetsmiljö och möjligheter till utveckling, säger Hans Torin, vd på Combitech.

Han fortsätter:

- Vi har de senaste fem åren intensifierat vårt systematiska och långsiktiga arbete med vår företags- och medarbetarkultur. Att vi år efter år håller oss kvar i toppen och nu dessutom klättrar flera placeringar, är ett fantastiskt kvitto på detta arbete.

Combitechs höga värde; 7,7 på en tiogradig skala, när det handlar om hur nöjda medarbetarna är med sin arbetsgivare, är 15 procent ovanför snittet. Särskilt höga resultat återfinns i kategorierna ”identitet”, ”nöjdhet” och ”tänka sig att rekommendera”. Fokus för rankingen ligger främst på interna värden, att medarbetarna är stolta över sin arbetsgivare och att värderingar och kultur sticker ut.

Combitech har under året satsat extra mycket på sitt mångfalds- och inkluderingsarbete och målet är att det ska genomsyra ledarskapskriterier, medarbetarkriterier och i slutändan företagets hela kultur.

- Vi jobbar mycket med medarbetarskapet och satsar särskilt på vårt mångfalds- och inkluderingsarbete. Vårt mål är en stark och positiv företagskultur, där alla medarbetare känner samhörighet och trygghet på arbetsplatsen. Detta innebär en kultur där man ”gillar olika”, säger Magnus Bäck, HR-chef på Combitech.

Ladda ner undersökningen ”Sveriges bästa arbetsgivare” här