Combitech blir majoritetsägare i norska Watchcom

Teknikkonsultföretaget Combitech förvärvar majoriteten i norska cybersäkerhetsbolaget Watchcom. Genom förvärvet stärker Combitech positionen som ledande på Cyber Security i Norden och utökar därmed också verksamhet i Norge.

Combitech, ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab,  blir huvudägare i norska Watchcom Security Group AS genom ett förvärv av 51,11 % av aktierna i bolaget. En option på att förvärva alla aktier under kommande två år finns i avtalet. Watchcom är en norsk leverantör av konsulttjänster inom Cyber Security. Bolaget är baserat i Oslo och  har 28 anställda. Watchcom driver också Paranoia, ett av Nordens största säkerhetsevenemang, som lockar hundratals deltagare.

- Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att växa i Norden och att stärka vår position som ledande inom Cyber Security i Norden. Watchcom är en välrenommerad leverantör med gedigen kompetens inom exempelvis säkerhetsövervakning, säkerhetsmedvetenhet, säkerhetstester och utbildning, vilket stärker Combitechs erbjudande och därmed våra kunder. Tillsammans blir vi en stark nordisk aktör med ett helhetserbjudande inom Cyber Security och med ökad förmåga att leverera till större privata och offentliga kunder på nordisk nivå. Vi ser också fram emot att ta Paranoia till Sverige och utveckla det ytterligare tillsammans med Watchcom, säger Hans Torin, vd för Combitech.

- Jag ser stora möjligheter för Watchcom med att få in Combitech som huvudägare. Detta ger oss större muskler på den nordiska marknaden och gemensam kraft att vidareutveckla vårt erbjudande. Det ger oss också möjlighet att stötta våra norska kunder med spetskompetens från Combitech i Sverige och Finland, säger Fred Habberstad, vd på Watchcom.

Watchcom Security Group AS kommer under en tid att drivas vidare under varumärket Watchcom och förstärkas med cybersäkerhetskonsulter från Combitech i Norge. Fokus kommer att ligga på  Security Awareness, Managed Security Services och att erbjuda övningar inom både teknik och management. Tillsammans kan Watchcom och Combitech dessutom erbjuda Nordens starkaste förmåga inom penetrationstestning. Combitech behåller sitt dotterbolag Combitech AS, som bland annat erbjuder tjänster inom mekanisk konstruktion. Efter förvärvet får Combitech drygt 1800 anställda i Norden, varav cirka 220 är konsulter inom Cyber Security.


FÖR YTTERLIGARE INFORMATION
Charlotte Magnusson, informationschef, Combitech
Tel: 0734-184 143, E-post: charlotte.magnusson@combitech.se

Om Combitech
Combitech är ett nordiskt teknikkonsultbolag med cirka 1800 medarbetare i Sverige, Norge och Finland, med speciellt fokus på digitalisering och Cyber Security. Företaget är ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab. Läs mer på www.combitech.se


Om Watchcom
Watchcom är ett av Norges ledande kunskapsföretag inom cyber- och informationssäkerhet. Watchcom är en långsiktig utvecklingspartner som både har expertis kring att öka kompetens och medvetenhet hos användare, men också en uttalad ambition att sprida kunskap om hur verksamheter kan skydda sig mot avancerade cyberattacker och oönskade säkerhetsincidenter. Bolaget har 28 anställda och har huvudkontor i Oslo.
www.watchcom.no