Tungt namn inom digitalisering in i Combitechs ledning

Combitech har rekryterat Lars Ydreskog som vice vd till bolaget. Lars ska leda företagets satsning på digitalisering och industri 4.0.

Den digitala transformationen är i full gång och står högt på agendan hos både industri och myndigheter. Combitech förstärker nu sin position som digitaliseringspartner genom att tillsätta Lars Ydreskog som vice vd för bolaget.

Lars kommer senast från Saabs affärsområde Aeronautics, där han varit chef för Operations för Gripen. Han har varit den drivande kraften bakom Saabs arbete inom modellbaserade arbetssätt och digitalisering, som radikalt har förkortat utvecklingstiden och kostnader för Gripen E jämfört med tidigare generationer stridsflygplan.

- Lars har genom starkt ledarskap och mod visat på digitaliseringens möjligheter i praktisk handling. Vi bedömer att Saab i detta avseende är bland de ledande inom svensk industri. Hans erfarenheter blir mycket värdefulla för våra kunder och han kommer ge ytterligare skjuts i vårt digitaliseringsarbete, säger Combitechs vd Hans Torin.   

- Att få kliva ombord på ett av Nordens största teknikkonsultbolag känns väldigt roligt. Jag ser fram emot att ta digitaliseringsfrågorna till nästa nivå inom industrin och bidra med de erfarenheter jag har skaffat mig under åren med Saab och Gripen, säger Lars Ydreskog.

Lars Ydreskog tillträder 1 april och har sin hemmavist i Linköping.