Combitech växer i Jönköping

Teknikkonsultföretaget Combitech fortsätter att växa i Jönköping och planerar att vara över 100 medarbetare inom en snar framtid. Den 24 november invigs nya kontoret som ligger centralt vid Hoppets Torg i Jönköping.

Combitech, med kunder inom bland annat industri, fordon, försvarsindustri och offentlig verksamhet, räknar med att gå från nuvarande 80 anställda till över 100 i Jönköping under 2018. Ett nytt kontor på Östra Storgatan 3 kommer att göra tillväxten möjlig och även öppna upp för Combitech att ta på sig fler och större projekt. Bland annat ser företaget en stor efterfrågan på tjänster inom digitaliseringsområdet.

- Vi ville att den nya kontorslokalen skulle ligga centralt, så att det blir enkelt för både medarbetare och kunder att ta sig hit. Närheten till kommunikationer som buss och järnväg ger också fler möjlighet att resa hit på ett mer miljövänligt sätt, vilket är något vi tycker är viktigt, säger Niklas Hedlund, platschef på Combitech i Jönköping.

På det tidigare kontoret satt många i avskilda kontorsrum, vilket var något Combitech ville förändra. Det nya kontoret är aktivitetsbaserat och består av öppna ytor där alla sitter tillsammans på samma våningsplan.

- Att ställa om verksamheten till att arbeta aktivitetsbaserat erbjuder en större flexibilitet eftersom vi kan anpassa hur vi nyttjar ytorna efter de olika projekt vi arbetar med. Det öppna kontorslandskapet underlättar även samarbetet mellan medarbetare och bidrar till en ökad social sammanhållning. Även ledning och chefer sitter i de öppna ytorna vilket gör att också de blir mer lättillgängliga. Vi har redan fått bra respons från de anställda som tycker om det nya upplägget, vilket såklart känns jättekul, fortsätter Niklas Hedlund.

Den officiella invigningen sker den 24 november och både kunder, partners, medarbetare och deras familjer är inbjudna. Spännande projekt inom olika områden kommer att visas upp på drygt tio stationer i lokalen.

- Det ska bli mycket roligt att visa upp de nya lokalerna och många av de häftiga projekt vi arbetar med, exempelvis inom digitalisering som står högst på våra kunders agenda just nu. Vi ser även fram emot att visa upp den stora TV-skärmen som är uppsatt i entrén, där besökare kan utforska Combitechs verksamhet interaktivt. På skärmen presenteras bland annat en klickbar 3D-karta med rörliga objekt som representerar olika referensprojekt som Combitech deltagit i, säger Niklas Hedlund.