Combitech tog pris i Employer Branding

Under en prisutdelning av Magnet Awards 2019 på Fotografiska i Stockholm ikväll fick Combitechs koncept Escape Box Challenge guld för bästa arbetsgivarkommunikation i kategorin Professionals.

- Det här är fantastiskt roligt för oss, säger Åsa Scherling, kommunikationschef på Combitech. Escape Box Challenge blev en succé på grund av alla Combitechare som ställde upp som lagledare under våra eventkvällar i Göteborg, Linköping, Jönköping och Stockholm och våra rekryterare som fått det att hända!

Uppstarten till idén med lagtävlingen Escape Box Challenge var en förfrågan från Combitechs Göteborgskontor om att göra en kampanj för att hitta nya medarbetare snabbt, från en målgrupp som ständigt blir uppvaktad med erbjudanden och förslag på nya jobb. Det resulterade i konceptet där regionens smartaste ingenjörer och utvecklare möts i en lagtävling som går ut på att på kortast tid öppna en hemlig väska och lösa kluriga uppgifter.

- Vi var tvungna att hitta nya vägar för att få till ett personligt möte. För en sak visste vi, när Combitechs rekryterare får till det personliga mötet har man bra konverteringsgrad. Med Escape Box Challenge lyckades vi skapa en arena där Combitech kan möta målgruppen på deras villkor, säger Claes Chatillon-Winbergh på Coreworkers.

Juryns motiveringar i kategorin Professionals:

Guld
Combitech med ”Escape Box Challenge”
Juryns motivering: Med stora mått nytänkande, kreativitet och målgruppskännedom lyckas man med hjälp av sina egna medarbetare samla och trigga svårflörtade kandidater på ett föredömligt och effektivt sätt.

Silver
Scania med ”The Big Mission”
Juryns motivering: Med en bred arsenal och fokus på gamification rullar man ut en högeffektiv kampanj med knivskarp
precision till en missförstådd yrkeskår.

Brons
Försvarsmakten med ”Kom som du är”
Juryns motivering: Genom att lyfta fram hela individen i en traditionstyngd verksamhet vågar man hålla fast vid sin långsiktiga Employer Branding-strategi för att bredda rekryteringsunderlaget och skapa mångfald.

Om tävlingen
SM i Employer Branding är en kunskaps- och tävlingsarena där branschfolk inspireras på eftermiddagen och arbetsgivare gör upp om medaljerna under festkvällen. Arbetsgivare mäter sina styrkor mot varandra i åtta tävlingskategorier. En kraftmätning som handlar mycket om den effekt som kommunikationen skapar. SM i Employer Branding genererade i år fler än 100 bidrag.

För ytterligare information
Åsa Scherling, Kommunikationschef, Combitech
Tel: 0734-18 77 98, E-post: asa.scherling@combitech.se