Combitech tecknar avsiktsförklaring med brasilianska Akaer

Teknikkonsultföretaget Combitech, ett självständigt dotterbolag till försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB, har tecknat en avsiktsförklaring om fördjupat samarbete med det brasilianska teknikföretaget Akaer

Syftet med avsiktsförklaringen är att bredda och fördjupa samarbetet mellan de två företagen. Avtalet beskriver inriktningen på det tekniska samarbetet och pekar ut två huvudsakliga områden – Cyber Security och mjukvaruutveckling.

- Detta är ett viktigt steg för Akaer och är en del av vår tillväxt- och diversifieringsstrategi. De två företagen kompletterar varandra och tillsammans kan vi skapa fler affärsmöjligheter än på egen hand, säger Cesar A. T. Silva, grundare och VD för Akaer.

- Vi ser fram emot att fördjupa samarbetet med Akaer. Avtalet möjliggör för oss att bättre kunna stötta våra nordiska kunder med närvaro i Brasilien och är också ett viktigt steg i vår fortsatta internationalisering, säger Hans Torin, tf VD på Combitech.  

Avsiktsförklaringen undertecknades på Akaers huvudkontor i São José dos Campos-SP-Brazil och på Combitechs huvudkontor i  Linköping av företagens vd:ar.  

Om Akaer

Akaer is one of the biggest Brazilian companies in aerospace structures engineering, and has over 300 employees. Founded in 1992, the company provides innovative and reliable integrated technological solutions to multiple areas such as aerospace, defence, automotive, among others.