Combitech fortsätter att växa i Trollhättan

Teknikkonsultföretaget Combitech fortsätter att växa i Trollhättan och räknar med att vara 200 medarbetare inom två år. Idag tas första spadtaget till det innovativa kontorshus i Nohab-området där företaget flyttar in våren 2017.

Combitech, med  kunder inom bland annat flyg, fordon och övrig industri, siktar på att gå från nuvarande 150 anställda till 200 i Trollhättan inom de närmsta två åren. Man har under en tid letat efter en flexibel lokal i Trollhättan som gör tillväxten möjlig. Det nya kontorshuset som man flyttar in i under nästa vår får en sammanlagd yta på 2 200 kvadratmeter och kommer att bestå av sex plan med stora glaspartier.

- Vi har sökt efter en lokal som är modern och samtidigt ger oss hög flexibilitet då vi har många projekt parallellt som går upp och ner i bemanning. I vår nuvarande lokal behöver vi ofta bygga om för att anpassa ytorna efter de olika projekten, men även efter de sekretesskrav som våra kunder ofta har. Det nya kontorshuset uppfyller alla våra önskemål, det har även en innovativ design som passar oss bra. Den nya lokalen erbjuder oss dessutom en fortsatt närhet till våra viktiga kunder i Trollhättan, säger Mats Hultman på Combitech som har ansvarat för projektet. 

Combitech har arbetat nära arkitekten för att ta fram planlösningen på insidan av byggnaden. Ett av de viktigaste målen med det nya kontoret var att kunna erbjuda nuvarande och potentiella medarbetare en attraktiv arbetsmiljö. Därför skapade företaget en arbetsgrupp bestående av medarbetare som har varit delaktiga i utformningen av byggnaden. Kontorsbyggnaden kommer bland annat rymma ett aktivitetsrum, samt en större lunchlokal på översta våningen med en imponerande utsikt över Trollhättekanalen.

- Medarbetarna är nummer ett så det är viktigt att de trivs. Vi tror att en inspirerande inre och yttre arbetsmiljö skapar större kreativitet. Den nya lokalen erbjuder dessutom mer öppenhet, vilket vi är säkra på kommer att leda till mer interaktion mellan våra anställda, säger Mats Hultman.

Byggnadsprojektet görs tillsammans med fastighetsbolaget Trollhättans Tomt AB där Jan Mattson är ansvarig projektledare. Combitech kommer att hyra största delen av byggnaden.

- Vi är stolta över att Combitech, som ligger i framkant inom sitt område, väljer att  etablerar sig här. Combitech med sin profil, passar perfekt in i det innovationsklimat som Innovatumområdet står för, säger Anders Torslid, VD på Trollhättans Tomt AB.