Combitech förstärker inom Industri 4.0 genom partnerskap med systemleverantören iBASEt

Combitech har inlett ett nytt samarbete med det amerikanska mjukvaruföretaget iBASEt, som bland annat tillhandahåller systemlösningar för produktion och underhåll som tex Manufacturing Execution System (MES).

Samarbetet breddar Combitechs erbjudande inom Industry 4.0 och innebär samtidigt en utökad närvaro i Norden för iBASEt. 

Digitalisering inom industrin innebär stora utmaningar. När tillverkande företag ska ta klivet in i Industri 4.0 behövs partners och lösningar som är effektiva, säkra och möjliggör den förändring av verksamheten som behövs. MES-lösningar styr produktionsstegen i detalj och bidrar till ökad effektivitet, spårbarhet, transparens och säkerhet.

iBASEts mjukvarulösningar för tillverkande industri kan kraftigt påskynda etablerandet av digitala ekosystem och implementeringen av nya tekniklösningar. Tillsammans med Combitechs erfarenhet inom digitalisering och befintliga partnerskap med nordiska industriföretag, möjliggörs helt nya lösningar för att driva på i utvecklingen av Industry 4.0 i Norden.

-Vi ser många möjligheter där vi tillsammans kan driva på effektivitet- och hållbarhetsförbättring hos våra kunder genom Industry 4.0-program. Vi är imponerade av den innovation som iBASEt har byggt in i sina Solumina iSeries-lösningar och som kommer påskynda time-to-value för våra kunder,” säger Stina Svensson, affärsområdeschef, Combitech.

-Vi är glada att samarbeta med Combitech för att öppna nya marknader samtidigt som vi tillhandahåller en utökad lösningstäckning i Norden. iBASEts ambition är att helat tiden förenkla hur komplexa diskreta produktionsprocesser kan styras för att uppnå robusthet, prestanda och effektivitet, samt för att möjliggöra bättre beslutsfattande, säger Michel Gadbois, Vice President för branschlösningar på iBASEt.

Om iBASEt

iBASEt är ett mjukvaruföretag som förenklar hur komplexa produkter byggs och underhålls. Företaget grundades i södra Kalifornien 1986 och levererar lösningar för digital kontinuitet inom tillverkning, kvalitet, underhåll, service, reparation och översyn i global skala. ISeries, som drivs av Solumina, är ett digitalt ekosystem i molnet som driver innovation för att förbättra operativ prestanda. Bland iBASEts kunder återfinns Lockheed Martin, Northrop Grumman, Rolls Royce, Pratt & Whitney och Textron. Läs mer på iBASEt.com.