Robert Gustafsson, systemutvecklare, som arbetar med det säkerhetshöjande systemet DRIWS.

Visning av autonoma lösningar för flygplatser

Den 12 september demonstreras system och självkörande fordon för övervakning, snöröjning, gräsklippning och friktionsmätning på Örnsköldsvik Airport. Combitech medverkar och visar det säkerhetshöjande systemet DRIWS.  

Tillsammans med ett antal partners utvecklar LFV koncept för automation och potentiell fjärrstyrning av flygplatser. Ett forskningsprojekt som kallas AVAP (Autonomous Vehicles for AirPorts) ska visa hur fordonsautomation på ett säkert sätt kan bidra till minskade kostnader och effektivare drift för mindre och medelstora flygplatser. Deltagare i projektet är LFV, Örnsköldsvik Airport, RISE, Mittuniversitetet, Swedavia, Husqvarna, FlyPulse, Semcon och Combitech.

Intresserad av att delta?
Vill du besöka eventet kontakta Patrik Jonsson, se kontaktkort till höger. Dagen är öppen för kunder, samarbetspartners och intressenter. Sista anmälningsdag är den 29 augusti 2019.

Agenda
Kl. 10.00-10.15, välkomna och introduktion
Kl. 10.15-11.45, presentation av delprojekten
Kl. 11.45-12.30, lunchbuffé och mingel
Kl. 12.30-14.30, demonstrationer
Kl. 14.30-15.00, summering och avrundning

Nyfiken på DRIWS?

Säkerhet är en ”röd tråd” i många av de projekt Combitech är verksamma i. Vårt arbete med DRIWS är ett exempel på hur vi bidrar till ett tryggare samhälle genom att undvika Runway incursion. Här hittar du mer information och kan se en film.