Systemsäkerhetskonsult till Combitech Stockholm

Delar du vår passion att erbjuda hållbara och säkra systemlösningar för framtidens digitaliserade och uppkopplade samhälle? Vill du stötta våra kunder i deras utmaningar samtidigt som du utvecklar dig själv genom att arbeta i teknikens absoluta framkant? Då kan du vara den vi söker! 

 

Din roll som Systemsäkerhetskonsult 

Som konsult inom systemsäkerhet har du en viktig roll i utvecklingen av teknik i framkant, genom att påvisa att tekniska system är säkra och kan bli godkända för användning. 

Du stödjer uppdragsgivaren i planering och genomförande av arbetet för att ställda säkerhetskrav på produkter och system ska uppfyllas. Det innefattar bl.a. att identifiera, analysera och minimera ett systems risker i syfte att förebygga olyckor med skada på person, egendom och yttre miljö. Analyserna innefattar systemets hela livscykel med dess hårdvara, programvara och interaktion med användaren och andra externa system, och genomförs i nära samarbete med utvecklare och användare.  

Du jobbar med att ge stöd till konstruktörer och utvecklare om vad som kan vara acceptabelt säkra tekniska lösningar. Under en uppstartstid erbjuds du en erfaren Combitech-kollega som mentor inom säkerhetsområdet. 

Variationen av uppdrag och utvecklingsmöjligheter är stor samtidigt som uppgifterna och teknikområden vi jobbar med är riktigt spännande. 

 

Vem är du? 

Genom att du är utåtriktad, driven och har en känsla för ansvar är självständigt arbete och nära kundsamarbeten något du trivs med. Du har lätt för att kommunicera och tycker att samarbete med kollegor och kunder är viktigt för att du ska trivas. kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har en vilja att kontinuerligt fortsätta utvecklas både professionellt och personligt under din karriär. 

Du är förmodligen högskole-/civilingenjör (t.ex. Industriell ekonomi, Maskinteknik, Riskhantering), system-/kognitionsvetare eller systemutvecklare, och har erfarenhet av att arbeta med riskanalyser 

Kunskaper kring bl.a. Maskindirektivet, Försvarsmaktens säkerhetsarbeteHSystsäk”, Arbetsmiljölagen, IEC61508, ISO26262 samt metoder som FMECA och FTA ser vi som meriterande. Du har gärna erfarenhet av att genomföra CE-märkning av produkter eller system. 

Många av våra kunder jobbar i en internationell miljö och därför är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift. Ditt teknikintresse och vilja att jobba med många kontaktytor gör att du kommer trivas i rollen som systemsäkerhetskonsult. 

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker efter sista ansökningsdag på grund av semester.
  

KOM & GÖR SKILLNAD  

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.  

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!