Systems Engineer - inom mjukvaruintensiva system i Trollhättan

Delar du vår passion att erbjuda hållbara och cybersäkra lösningar för framtidens digitaliserade samhälle? Vill du stötta våra kunder i deras utmaningar samtidigt som du utvecklar dig själv genom att arbeta i teknikens absoluta framkant? Då kan du vara den vi söker!

Din roll som Systems Engineer

Vi bygger ett team med fokus på att stödja våra kunder med helhetsperspektivet på tillförlitliga mjukvaruintensiva system. Vår avsikt är att genomföra det mesta av arbetet på vårt lokala kontor men konsultrollen innebär också uppdrag på plats hos kund. Med samarbete och kompetensutveckling skapar vi tillsammans ett inkluderande klimat där du som konsult är med och bidrar till Combitechs och kundernas utveckling.

Du blir en del av ett team med agila processer som arbetar tillsammans i hela systemets livscykel. Arbetsuppgifterna består dels av att väga systemmässiga alternativ gentemot varandra genom att identifiera, utveckla och modellera dessa. Du kommer också agera som analysstöd och teknisk ledare i utvecklings- och verifieringsfaserna. Vi erbjuder möjligheten att i en långsiktig dialog med din närmaste chef, utvecklas inom specifika specialområden som just du önskar. Du kanske är intresserad av process och metodutveckling för att stödja effektiv systemutveckling i kombination med ny teknologi eller av system och tillämpningsområden för artificiell intelligens.

Idag består vårt nystartade team av fem personer med bred kompetens inom området. Teamet har goda erfarenheter av inbyggda och beräkningsintensiva system inom olika branscher, så som fordon, telekom, försvar och IT-tjänster. Även kompetens inom affärsutveckling, marknadsanalys, teknikutveckling och projektledning.

Vad kan du tillföra?

Vi söker en lyhörd och analytisk person med förmågan att identifiera behov som kan driva processer framåt med fokus på värde och resultat. Du bör vara van vid att kommunicera och presentera för både kunder och kollegor. Att skapa nya relationer är något du trivs med och du delar gärna med dig av dina kunskaper.

Du har jobbat med både inkrementella och iterativa projektmodeller och är van att planera och strukturera projekt för kritiska mjukvaruintensiva system. Det är en fördel om du har erfarenhet och förståelse av processer och metoder inom kritiska system. Du har erfarenhet av modellerings och programspråk samt teknisk tillämpning av operativsystem och ramverk gärna i kombination med metoder för elektronik och mekanikutveckling.

Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet inom utveckling av system och gärna haft en projektledarroll eller liknande. Du bör ha en relevant teknisk högskole- eller civilingenjörsexamen inom exempelvis datorvetenskap, elektro eller mekatronik. Du får gärna ha en inriktning mot artificiell intelligens, statistik, numerisk analys eller logik. Uppdragen förutsätter goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Många av våra uppdrag omfattas av försvarssekretess därmed krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjort av myndighet.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urval sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!