Systemingenjör inom nätverksteknik till Combitech Hässleholm

Combitech kommunikationskonsulter svarar för Sveriges största samlade kompetens inom området och arbetar för att trygga kommunikations- och informationsflöden, så att de fungerar både i vardagen och i krislägen. Combitech gör nu en satsning inom området och söker därför fler konsulter som vill utmanas och utvecklas tillsammans med oss, i spännande projekt, inom både offentlig och privat sektor.

DIN ROLL

Det finns idag en allt större efterfrågan på robusta kommunikationslösningar hos våra kunder, både militärt och civilt. Combitech designar och levererar robusta kommunikationslösningar samt hjälper våra kunder med studier kring framtidens kommunikation, t.ex. inom försvarssektorn.

Med den större efterfrågan följer också ett ökat behov av att få in fler medarbetare som delar vår syn på utveckling och som vill dela med sig av sitt specialistkunnande till kunder och kollegor, för att öka värdet av det vi levererar.


I den här rollen får du i första hand arbeta med Försvarsmaktens eller med civila kommunikationslösningar och kommunikationssystem. Vi arbetar både i större leveransprojekt och i mindre uppdrag, alltid i nära samarbete med våra kunder.

Arbetet är mycket omväxlande och innefattar bland annat framtagande av robusta och säkra kommunikationslösningar, framtagande av teknisk designlösing samt verifiering av design i testmiljö.

Resor av varierande längd ingår i tjänsten – exempelvis till kundens anläggningar eller till leverantörer.

Placeringsort är Hässleholm, men för rätt person kan även andra orter vara aktuella.

VEM ÄR DU?

Du har civil-/högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens samt gärna erfarenhet av systemdesign och systemarbete med inriktning på nätverksteknik. Du kan ha flerårig erfarenhet inom området eller vara precis i början av din karriär.

Vidare tror vi att du har aktuell och relevant erfarenhet gällande konfiguration av IP-baserade nätverk samt goda kunskaper om/och konfiguration av Ciscos nätverksprodukter. Du ska även självständigt kunna implementera routing och switching. Vi ser gärna att du har god kunskap om paketförmedlade WAN/LAN samt erfarenhet av att jobba med DNS och säkerhetsprodukter som t.ex. brandväggar.

God kommunikativ förmåga samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är meriterande om du har några Cisco certifieringar exempelvis CCNA/CCNP, samt godkänd certifiering inom totalförsvarets signalskyddssystem.

Har du arbetat med design av större nätverk samt har kunskaper inom Segment routing/MPLS är det också meriterande. Övriga meriter är vana av att hantera sekretessklassificerad dokumentation, samt tidigare erfarenhet av att arbeta mot Försvarets materielverk och/eller Försvarsmakten.

Som person är du drivande, har en förmåga att entusiasmera din omgivning och en vilja att utvecklas inom ditt specialområde. Du är en social person som kan möta olika typer av människor, samt är noggrann, självständig och engagerad.

Du är van att arbeta i grupp och förstår vikten av att vara en bra projektmedlem.

Arbetet kräver en stor portion av personligt ansvar och vi ser att du inte är främmande för att arbeta praktiskt både på site och i labbmiljö när det krävs. Även framtagning av specifikationer, underhållsdokument och verifiering av leveranser ingår i rollen som konsult.


Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker löpande.
 

KOM & GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!