Sensor Services söker en Systemingenjör till Arboga

Vår avdelning är inne i en spännande och expansiv fas där vi nu söker en systemingenjör. Har du ett teknikintresse och vill arbeta med ett system fullt med teknik i en bred skala? Då är detta ett jobb för dig!

Din roll som systemingenjör

Avdelningen Sensor Services består idag av ett 40-tal engagerande medarbetare i Arboga med stor blandning av kompetenser och åldrar. På Sensor Services arbetar vi med tekniska tjänster och utredningar, verkstadsarbeten, reparationer och underhåll av olika markradarsystem. Vi ger även driftsupport på radaranläggningar runt om i Sverige inom spaningsradar, väderradar och landningsradar runtom i landet. Arbete sker även i vår egen Mek- och Elverkstad.

I rollen som systemingenjör kommer du primärt arbeta med landningsradarsystem som är ett landningsstöd som finns vid Försvarsmaktens flygplatser runt om i Sverige. Det är radarinformationen som används av flygledare för att guida piloten vid inflygning i tex dåligt väder. En landningsradar innehåller många intressanta teknikområden som måste samspela för att få en säker produkt. Exempel på teknikområden är radarteknik, Linux/Windows, nätverk och UPS. Du kommer arbeta med anskaffning, drift, förebyggande underhåll, dokumentation och avveckling.


Arbetet sker i en nära dialog och fint samarbete med våra kunder och du kommer ha en tät och regelbunden kontakt även med närliggande verksamheter för att skapa förutsättningar för ett gott och effektivt samarbete.

Resor inom Sverige kan förekomma.


 

Vem är du?

Vi söker dig med en bred teknisk bakgrund, gärna med arbetslivserfarenhet inom området. Du har idag eftergymnasial teknisk utbildning eller har erhållit motsvarande kompetens på annat sätt. B-körkort är ett krav för tjänsten, och du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift.

För att trivas hos oss bör du ha lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du har en god förmåga att självständigt lösa dina arbetsuppgifter. Då rollen innebär kundkontakt är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga som leder till förtroendefulla relationer. Vi värderar personliga egenskaper så som intresse och engagemang för det du företar dig, samt viljan att lära dig nya saker. Meriterande för tjänsten är kunskap inom elektronik, reparation och felsökning samt erfarenhet av arbete med FMV alternativt Försvarsmakten.


Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker efter sista ansökningsdag pga semester. 


 

Kom & Gör Skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare. 


För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Läs mera här: Att arbeta på Combitech