Senior cybersäkerhetsexpert inom utredning och underrättelse

Är du en engagerad cybersäkerhetsexpert med några års erfarenhet och redo för nya utmaningar tillsammans med likasinnade?


Combitech söker nu seniora medarbetare till enheten Intelligence & Response med placering i primärt Stockholm, Växjö, Linköping, Göteborg och Malmö, men andra orter är av intresse för rätt kandidat. Som en i teamet på Combitech kommer du ingå i en Nordisk enhet bestående av flertalet kunniga specialister som jobbar nära kunderna och i framkant av metod och teknik.

Din roll som cybersäkerhetsexpert

Som en i teamet jobbar du mycket nära dina närmsta kollegor i en enhet på runt 30 individer placerade runt om i landet. Ni har veckovisa avstämningar där ni delar med er av erfarenheter, metoder och vad som är nytt inom området, samt får möjlighet att ställa frågor när ni stöter på problem.
 

Typiska arbetsuppgifter innebär att du tillsammans med dina närmsta kollegor i enheten undersöker och analyserar intrång i IT-system och miljöer, omvärldsbevakar och följer trender bland angripare eller reversar olika typer av malware. Det är också vanligt förekommande att du deltar i något eller några kundmöten för att hjälpa våra säljare och kunder att specificera uppdrag och tillvägagångssätt så att inget förbises. I och med detta planerar du också uppdraget med de olika moment som ingår, samt tillsätter de resurser och kompetenser som behövs för att lösa uppdraget.

Utöver detta utför du uppdrag åt våra blandade kunder inom olika branscher och segment tillsammans med dina kollegor och ibland på egen hand. Oftast är vi 2 konsulter eller fler på våra uppdrag och även om du har ett uppdrag på egen hand finns kollegorna nära till hands för att agera bollplank vid behov.

Varje uppdrag avslutas med en rapport och tillhörande presentation, vilket medför att vi hoppas att du har en vana av att uttrycka dig i skrift såväl på svenska som på engelska, men även att du är van att prata med både tekniskt kunniga individer såväl som de som inte är tekniskt insatta.

Resor i tjänsten förekommer frekvent då många av våra uppdrag innebär att vi måste vara på plats hos våra kunder för säkerhetens skull, men även för att utföra tester som innebär fysisk närhet till testobjektet. Självklart sker resor med hänsyn till rådande restriktioner.

Vi jobbar brett och våra kunder finns inom flera branscher men med extra fokus på samhällskritisk infrastruktur som försvarsindustri, bank & finans, energi och myndigheter.

Flera av våra kunder efterfrågar kunskap från ramverk som OWASP, OSSTMM, TIBER & NIST och certifieringar som förtydligar kompetens som exempelvis OSCP eller certifieringar från SANS eller ISC2.

Vi har en separat IT-miljö med avancerade verktyg och specifik hårdvara för att utföra olika aspekter av pentestning. IT-miljön innehåller bland annat avancerade cracking-maskiner, sårbarhetsscanners, virtualiseringsplattform och testmiljöer. Miljön går att nå från våra olika orter och medför stor flexibilitet.

Vi har även ett labb i Växjö där vi utför avancerade tester av uppkopplade produkter och prototyper för våra kunder. I labbet tar vi isär enheter för att undersöka inkopplingsmöjligheter samtidigt som vi exempelvis försöker manipulera system och kommunikation för att komma åt känslig data eller kunna påverka underliggande system. I labbet kopplar vi upp enheter som gör att vi kan sitta distribuerat och utföra delar av testerna från olika orter.

Inom IT-säkerhet har Combitech runt 300 säkerhetsspecialister på flera orter runt om i Norden. Vi arbetar med framtidens lösningar hos våra kunder inom näringslivet och myndighetsvärlden. Våra kunder prioriterar säkerhet och våra konsulter är det naturliga valet när de söker expertis inom området.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är bevandrad och trygg när det gäller tillvägagångssätt, metodik och tekniker inom IT-säkerhet och har stött på många typer av IT-miljöer och branscher i ditt arbetsliv. Vi tror även att du är van att hjälpa till att planera och definiera uppdrag och testplaner inför uppdrag/projekt. I grunden har du en teknisk utbildning, men dina erfarenheter och personliga egenskaper väger tyngre än en specifik examen.

Du är van att skriva uttömmande tekniska och förklarande rapporter och god vana från att presentera resultat från tester för tekniker som ledning.

Du har lång erfarenhet av utredningar, CTI eller penetrationstestning och djup kompetens inom ett eller flera av följande områden:

  • Säkerhetstester och granskningar i form av Threat Intel & Red Team, Penetrationstester (Black box, Grey box, White box), scenariobaserade tester och hotaktörsemulering.
  • Nätverk – Design & struktur, kommunikation & protokoll, FW, IDS/IPS, Lastbalanserare, Storage, mm.
  • Trådlös kommunikation, IoT, OT, Webbsystem & Cloud
  • Omvärldsbevakning, CTI, Underrättelse & hotaktörsprofilering
  • Hårdvara, Operativsystem, Virtualisering och Containers
  • Programmering, Social Engineering, IT-Forensik & Reverse engineering

Som person är du öppen, social och prestigelös. Du är strukturerad i ditt arbete och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska.


Du har lätt att samarbeta med andra och kan bidra med en god stämning i enheten. Vi är ett härligt nordiskt team som alltid ställer upp för varandra och hjälper till där det behövs, vi tror att du delar vår glädje i att sprida kompetens till kollegor och hjälpa varandra framåt.

Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!