Security awareness specialist till Combitech

Att kontinuerligt arbeta med att öka säkerhetmedvetenheten hos medarbetare är en av de stora säkerhetsutmaningarna organisationer världen över står inför. Vi söker dig som har ett genuint intresse och praktisk erfarenhet av planering, genomförande och uppföljning av security awareness i såväl stora som mindre organisationer. Du måste vara lika bekväm med att utbilda, informera och kommunicera till slutanvändare som till en ledningsgrupp.

Din roll som Security Awareness Specialist inom Cyber Transformation

Security awareness inom cybersäkerhet är i stort fokus för många organisationer då medvetenheten om cyberattacker och dess hot ofta leder till att mänskliga faktorer ligger bakom sårbarheter och risker i säkerhetsarbetet. Utmaningen ligger bland annat i att det kräver god kunskap och förståelse av såväl tekniska- som organisatoriska säkerhetsfunktioner inom cybersäkerhet .

Som specialist inom seurity awareness kommer du hantera allt från kommunikation, arbeta med kravställande standarder, strategisk planering samt införande av handlingsprogram för security awareness. Uppdragen kan innebära att vi hjälper kunden identifiera ett nuläge och utifrån det lägger vi upp en plan för att nå önskat lägeinom security awareness. Detta kan typiskt ske genom gapanalyser, strategiformulering och planering och genomförande av ett utbildningsprogram.

En stor del är även att vara ett inspiration- och metodstöd i arbetet.Områden inom cybersäkerhet är bland annat säkerhet på sociala medier och internet, säkerhetsincideter, säkerhet på mobila enheter, lösenord och autentisering eller klassning av information.

Vem är du?

Vi söker dig med bred erfarenhet från cybersäkerhetsvärlden där du under flera år har jobbat i olika positioner och uppdrag och på så vis har förståelse för hur behoven av security awareness varierar i en organisation. Du har en stabil grund kunskapsmässigt inom cybersäkerhet men vi ser gärna att du även brinner för utbildning och hur man jobbar med beteendeförändring inom en organisation. Har du även kunskap om olika verktyg eller system i ämnet är det en merit.

Du har en ödmjuk inställning men en drivande personlighet att vilja förändra en säkerhetskultur och du har säker många idéer hur det kan gå till. Du har kunskap och erfarenhet att jobba på egen hand såväl som i ett team som alltid fokuserar på att vår uppdragsgivare är den person vi ska hjälpa att bli en hjälte i sin egen organisation med vår hjälp.

Vi hoppas du har erfarenheter av riskanalyser och förståelse för hur man kopplar dessa till strategiska och operativa beslut. Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet av handlingsplaner inom security awareness oavsett om det gäller till den breda gruppen av användare eller specifikt till en avdelning som utvecklare, projektledare eller en HR.


Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker efter sista ansökningsdag på grund av semester.


 

Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!