Säkerhetskonsult inom samhällskritisk verksamhet med fokus på energisektorn till Combitech i Stockholm

Vill du skydda samhället från cyberhot? Har du erfarenhet av energibranschen? Om detta är något som får dig att reagera är du kanske den vi söker för en spännande placering hos en kund i stockholmsregionen.

Vårt digitaliserade samhälle växer och integrationer med verksamheter, som historiskt inte haft behov av att säkra upp sin IT-miljö, ökar. Med detta ökar också kraven på myndigheter och offentliga verksamheter att säkra upp sina IT- och OT-miljöer, för att möta de nya utmaningar som dyker upp inom dessa områden. Combitechs konsulter inom OT Security arbetar i team för att stötta våra olika myndigheter och relaterade verksamheter med deras mest utmanande och stimulerande uppdrag. Trots att vi arbetar med så pass viktiga frågor lägger vi stort fokus på att varje konsult ska utvecklas och ha kul på jobbet.
 

DIN ROLL SOM SÄKERHETSKONSULT INOM OT/ICS

Vi växer så det knakar och söker fler konsulter för att möta ett ökat behov av specialistkunskap, initialt på uppdrag hos en myndighet verksam inom energisektorn.

Som informationssäkerhetskonsult inom OT/ICS hjälper du våra kunder arbeta med att möta utmaningar inom industriell IT, som tidigare endast funnits på den administrativa sidan. Du får även kontinuerligt utveckla metoder och strategier baserat på att nya standarder och olika tekniska innovationer blir tillgängliga. I takt med att cyberhoten och regelverken växer är du den trygga rådgivare våra kunder behöver. Som konsult håller du även samman och leder olika uppdrag i team, tar kunddialoger och säkerställer kvalitativa leveranser. Tillsammans med ditt team leder och guidar ni kunden till rätt beslut. Combitech har kunder inom flera olika områden, exempelvis industri, energi, finans, offentliga myndigheter, försvar etc.

Du blir även en del av Cyber Security-divisionen på Combitech, där alla enheter samverkar och hjälps åt, i stort och smått, internt och externt. Vi har högt i tak och blandningen av seniora och juniora konsulter bidrar till att man lär av varandra. Vår verksamhet genomsyras av, och uppskattas av kunderna för vår professionalism, lyhördhet och kundfokus.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen ska du ha kunskap och erfarenhet av OT/ICS. Du bör ha arbetat med informationssäkerhet, antingen som specialist i någon form (infosäk, nätsäk, IAM, Arkitekt osv) eller som anställd med ansvar över relevanta områden. Meriterande med erfarenhet från energibranschen eller miljöer kopplade till energibranschen. Vi ser gärna även att du har dokumenterad erfarenhet av praktiskt arbete med olika säkerhetslösningar, best practice, regelverk och standarder.

Då vårt arbete ofta grundar sig i olika former av standarder och regulatoriska dokument, är erfarenhet inom en eller flera av dessa är starkt meriterande. Några exempel på standarder ISO 27001/002, ISO 62443, NIS 2, NIST, GDPR med flera.

Du kan förstå och kommunicera olika säkerhetsaspekter, i varierande verksamhetskontexter och tekniknivåer, på både svenska och engelska.

Som person tror vi att du är social, driven och vana av att arbeta med en bredd av projekt inom ditt kunskapsområde. En viktig kvalifikation hos alla våra konsulter är att förstå komplexa verksamheter och kunna föreslå anpassade lösningar, detta innebär att jobbet kräver en god pedagogisk förmåga. Vidare söker vi dig som gillar att ta ansvar och kan ta projekt från ax till limpa på ett självständigt sätt.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.
 
Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

KOM & GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!