Säkerhetskonsult inom OT/ICS sökes till Combitech

Brinner du för informationssäkerhet och cybersäkerhet? Vill du hjälpa industrier och organisationer ta industriell IT-säkerhet till nya höjder och bidra till ett säkrare samhälle? I så fall kan du vara den vi söker! Combitechs konsulter inom OT Security arbetar i team för att lösa några av Nordens mest utmanande och stimulerande uppdrag. Trots att vi arbetar med så pass viktiga frågor ligger det stort fokus på att varje konsult ska utvecklas och ha kul på jobbet. Då efterfrågan av våra tjänster har ökat behöver vi nu fler som vill vara med på vår långsiktiga säkerhetsresa!

DIN ROLL SOM SÄKERHETSKONSULT INOM OT/ICS

Vår enhet som arbetar inom industriell IT-säkerhet (OT-Security) växer så det knakar och nu söker vi fler kollegor som vill vara med på resan framåt. Du blir en del av Nordens ledande teknikkonsultbolag inom Cyber Security, får samverka med ett exceptionellt team samt får möjligheten att vara med i några av Sveriges viktigaste cybersäkerhetsprojekt. Vi söker både seniora och juniora konsulter som drivs av att göra samhället säkrare och vill utveckla sig själv.

Som säkerhetskonsult inom OT/ICS hjälper du våra kunder att arbeta med att möta utmaningar inom industriell IT som tidigare endast funnits på den administrativa sidan. Du får även kontinuerligt utveckla metoder och strategier baserat på att nya standarder och olika tekniska innovationer blir tillgängliga. Som konsult håller du även samman och leder olika uppdrag i team med andra konsulter, tar kunddialoger och säkerställer kvalitativa leveranser.


Exempel på vanliga regelverk, standarder och områden som vårt arbete grundar sig på är ISO 27001/002, ISO 62443, NIS 2, NIST, GDPR med flera.

Du blir även en del av Cyber Security-divisionen på Combitech, där alla enheter samverkar och hjälps åt i stort och smått, internt och externt. Vi har högt i tak och blandningen av seniora och juniora konsulter bidrar till att man lär av varandra. Vår verksamhet genomsyras av, och uppskattas av kunderna för vår professionalism, lyhördhet och kundfokus.

Om du blir sporrad av att arbeta med Sveriges vassaste experter inom IT- och informationssäkerhet så är det här ett jobb för dig!
 

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen ska du ha ett stort intresse för OT/ICS. Du bör ha arbetat med IT-säkerhet i industriella miljöer antingen som specialist/konsult i någon form (infosäk, nätsäk, IAM, Arkitekt osv) eller som anställd inom industrin med ansvar över relevanta områden.

 
Du kan förstå och kommunicera olika säkerhetsaspekter, i varierande verksamhetskontexter och tekniknivåer, på både svenska och engelska.

Som person tror vi att du är social, har en stark drivkraft och en vana av att arbeta med en bredd av projekt inom ditt kunskapsområde. En viktig kvalifikation hos alla våra konsulter är att förstå komplexa verksamheter och kunna föreslå anpassade lösningar, detta innebär att jobbet kräver en god pedagogisk förmåga. Vidare söker vi dig som gillar att ta ansvar och kan ta projekt från ax till limpa på ett självständigt sätt.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Placeringsort kan vara något av våra kontor i Malmö, Göteborg, Stockholm eller Linköping.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Då det är semestertider kan urval komma att ske efter sista ansökningsdatum.
 

KOM & GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!