Rådgivare krisberedskap och civilt försvar

Drivs du av möjligheten att skapa ett säkrare samhälle? Vill du känna att ditt arbete gör skillnad? På Combitech ser vi på dig och din roll ur flera perspektiv. Vi vill att du ska utvecklas och stimuleras i ditt uppdrag och samtidigt uppleva balans i livet. Detta gör Combitech unikt. Att känna trygghet i din anställning får du på köpet. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig!

Din roll som rådgivare inom krisberedskap och civilt försvar

Det försämrade säkerhetsläget i Europa har lett till att myndigheter, kommuner, regioner och i förlängningen näringslivet återigen måste utveckla det civila försvaret. Samtidigt är krisberedskapen fortsatt aktuell, inte minst givet den pågående pandemin. Combitech är ett av Sveriges största konsultbolag inom krisberedskap och civilt försvar och efterfrågan på våra tjänster är stor i hela landet. Flera av landets mest erfarna och kunniga personer inom civilt försvar är konsulter hos oss och vi jobbar med utmanande uppdrag hos flera av Sveriges viktigaste aktörer.

Som konsult hos oss har du  möjlighet att arbeta med det mesta inom riskhantering, krisberedskap, kontinuitetsplanering, säkerhetsskydd och civilt försvar. Vi hjälper våra kunder hela vägen från den strategiska nivån till praktiska lösningar. Det innebär exempelvis att utreda och beskriva deras roll och ansvar i höjd beredskap och krig; analysera hot, risker och sårbarheter samt samverkansbehov. Vi bistår också våra kunder med att utveckla planverk för kris och krig, att utforma kris- och krigsorganisationer, att uppnå en högre medvetenhet genom utvärdering, utbildning och övning samt lösningar för att fortsätta fungera även i de svåraste situationerna.

Nu behöver vi bli fler i vårt gäng! I din roll som rådgivare kommer du exempelvis kunna arbeta med utredning och analys, utbildning, övning, utvärdering och verksamhetsutveckling. Med den bredden vi har på våra uppdrag och kunder, skapar vi oss en unik helhetsbild av krisberedskapen i Sverige. Tillsammans med våra andra rådgivare får du möjlighet att driva utvecklingen av Sveriges krisberedskap och civila försvar.

Våra kunder finns inom både den offentliga och privata sektorn över hela landet. Det innebär att resor förekommer i tjänsten. Just nu söker vi främst nya medarbetare till kontoren i Stockholm, Malmö, Växjö, Göteborg och Jönköping, men Combitech har kontor över hela landet och vi tar därför gärna emot ansökningar även från dig som bor på andra orter.Vad kan du tillföra?

Vi tror att du som söker troligtvis är senior i din yrkesroll och har kunskap om, och erfarenheter inom, krisberedskap och planering för civilt försvar vid kommun, länsstyrelse, region eller central statlig myndighet. Du är självgående och drivande i din yrkesroll. Att förstå komplexa verksamheter och föreslå anpassade lösningar är en viktig kvalifikation hos alla våra konsulter. Du har en akademisk examen inom juridik, statsvetenskap, krishantering eller motsvarande och god kunskap om, och praktisk erfarenhet av, det svenska krisberedskapssystemet.

Vi tror att du är engagerad, socialt kompetent och har en förmåga att skapa och utveckla relationer. Du har lätt att se helheten och är lösningsfokuserad. Du är noggrann, punktlig och levererar alltid med kvalitet inom överenskomna ramar. Att kunna skriva, strukturera och presentera information är mycket viktiga egenskaper. Således kan skriv- och presentationsprov komma att genomföras.


Många av våra uppdrag omfattas av försvarssekretess därmed kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!