Rådgivare inom krisberedskap och civilt försvar till Combitech

Vill du arbeta med att stödja samhällsviktiga aktörer inom krisberedskap och civilt försvar? Det försämrade säkerhetsläget i Europa har lett till att myndigheter, kommuner, regioner och i förlängningen näringslivet återigen måste utveckla det civila försvaret. Samtidigt har inte minst pandemin visat att krisberedskapen fortsatt är högaktuell. Combitech är Sveriges ledande konsultbolag inom krisberedskap och civilt försvar. Vi står för kvalitet och anpassning efter varje kunds behov och efterfrågan på våra tjänster är stor. Flera av landets mest erfarna och kunniga personer inom krisberedskap och civilt försvar är konsulter hos oss och vi jobbar med de mest centrala aktörerna inom civilt försvar såsom MSB, flera centrala förvaltningsmyndigheter, regioner, länsstyrelser och kommuner.

DIN ROLL SOM RÅDGIVARE INOM KRISBEREDSKAP OCH CIVILT FÖRSVAR

Vi söker nu fler konsulter som vill arbeta med att hjälpa våra kunder att skapa ett tryggare samhälle. Vi erbjuder en trygg anställning, ständig kompetensutveckling och prioriterar balans mellan arbete och fritid. Just nu söker vi främst nya medarbetare till kontoren i Stockholm, Malmö, Göteborg, Växjö och Jönköping, men Combitech har kontor över hela landet och vi tar därför gärna emot ansökningar även från dig som vill arbeta på andra platser.


Som konsult hos oss har du möjlighet att arbeta med det mesta inom risk- och krishantering, krisberedskap, kontinuitetshantering och civilt försvar. Vi hjälper våra kunder hela vägen från den strategiska nivån till praktiska lösningar. Det kan exempelvis handla om att utreda och beskriva aktörers roll och ansvar i höjd beredskap och krig; analysera hot, risker och sårbarheter, kritiska resurser och behov av samverkan.

Vi bistår också våra kunder med att utveckla planer för kris och krig, att utforma kris- och krigsorganisationer samt att genomföra utbildningar och övningar. Ytterligare ett exempel på uppdrag är att utvärdera och analysera kunders hantering av kriser eller övningar i syfte att stötta med erfarenhetsåterföring. 

Som rådgivande konsult kommer du exempelvis kunna arbeta med utredning och analys, utbildning, övning, utvärdering, projektledning och verksamhetsutveckling. Tillsammans med dina kollegor får du möjlighet att driva utvecklingen av Sveriges krisberedskap och det civila försvaret. Genom att förbereda våra kunder för allvarliga händelser och kriser bidrar vi till en mer flexibel, anpassningsbar och uthållig verksamhet. En verksamhet som är redo för framtiden, oavsett vad den medför. Vi bidrar till ett tryggare samhälle! 
 
Våra kunder finns inom både den offentliga och den privata sektorn över hela landet. Det innebär att resor förekommer i tjänsten. Just nu söker vi främst nya medarbetare till kontoren i Stockholm, Malmö, Göteborg, Växjö och Jönköping, men Combitech har kontor över hela landet och vi tar därför gärna emot ansökningar även från dig som vill arbeta på andra platser. Som rådgivande konsult arbetar du både självständigt och i team, beroende på uppdrag. Du väljer ofta själv om du arbetar hemifrån eller från något av Combitechs kontor. 

VEM ÄR DU?

Vi söker både seniora och något mer juniora kollegor. Vi önskar att du som söker har kunskap om och minst tre års arbetserfarenhet inom krishantering, krisberedskap och/eller planering för civilt försvar vid kommun, länsstyrelse, region eller civil central statlig myndighet. Har du även erfarenhet av praktiskt säkerhetsskyddsrelaterat arbete är det meriterande. 

Du har en akademisk examen inom exempelvis statsvetenskap, krishantering eller motsvarande och god kunskap om och praktisk erfarenhet av det svenska krisberedskapssystemet. Inom vilket område du tagit din examen är dock mindre viktigt än dina erfarenheter efter utbildningen. Hos oss finns plats för alla möjliga bakgrunder.  
 
Vi tror att du är engagerad, driven, socialt kompetent och har en förmåga att skapa och utveckla relationer. Du gillar att jobba i team och är samtidigt bekväm med självständigt arbete. Du har lätt att se helheten, är lösningsfokuserad och inspireras av att göra affärer. Du är noggrann, punktlig, strukturerad och levererar alltid med kvalitet inom överenskomna ramar. Att förstå komplexa verksamheter och föreslå anpassade lösningar är en viktig kvalifikation hos alla våra konsulter. Att kunna skriva, strukturera och presentera information är mycket viktiga egenskaper. Således kan skriv- och presentationsprov komma att genomföras.  
 
I de fall dina uppdrag innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten! Urval sker löpande innan jul.

KOM & GÖR SKILLNAD 

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! 
 

Placeringsort: Just nu söker vi främst nya medarbetare till kontoren i Stockholm, Malmö, Göteborg, Växjö och Jönköping, men Combitech har kontor över hela landet och vi tar därför gärna emot ansökningar även från dig som vill arbeta på andra platser. 
 

 

.