Projektledare inom utveckling av sensorsystem för samhällsnytta

Vi hjälper våra kunder att utveckla framtidens sensorsystem och behöver förstärka vårt team med en projektledare. Vill du vara en del av utveckling av nya system som har betydelse för Sveriges säkerhet och samtidigt vara en viktig del av vår organisation som befinner sig i tillväxt och förändring? 

Din roll som projektledare inom sensorsystem 

Vi söker efter en projektledare som ska vara en del av vårt team som arbetar med vår kunds utveckling av sensor- och radarförmåga. Vårt arbete fokuseras till att analysera kundens behov och ta fram kravunderlag för framtida system. Vår kund förväntar sig att vi ska ha förmåga att bedöma, värdera och styra olika leverantörers utveckling samtidigt som vi efterlever kundens processer för anskaffning av nya materielsystem och förmågor. Vi har också ett ansvar att samverka och koordinera med andra intressenter och angränsande projekt i syfte att få helheten att fungera i form av system av system. I arbetet ingår det även att stödja integration av produkter i sin rätta miljö samt vara en del i kedjan att få förmåga inom Försvarsmakten ur ett funktionskedjeperspektiv.

Vi vill förstärka med en projektledare som ska leda ett flerårigt projekt inom ram för vårt arbete med sensorutveckling. I rollen får du, utöver din projektledningskompetens, även använda din förståelse för mikrovågs-, radar-, elektroteknik och transmission.

Vem är du? 

Vi tror att du har en högre utbildning som civilingenjör/ingenjör eller militär bakgrund och har erfarenhet av ledande roll i olika projekt av teknisk karaktär. Det är en fördel om du har erfarenhet av komplexa miljöer kopplade till radarteknik, antennlära, mikrovågsteknik och informationstransmission. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med Försvarets Materielverk eller Försvarsmakten. Det är särskilt meriterande med erfarenhet av att ha jobbat med militära sensorer.

Du är bekväm med att arbeta i team och har personliga färdigheter som stödjer att kunna planera, leda och följa upp ett projekt. Du har goda samarbetsegenskaper och tycker om att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en strukturerad och engagerad person som har god initiativförmåga och arbetar målfokuserat. 

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker efter sista ansökningsdag. 

Kom och gör skillnad 

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!