Projektinköpare till Combitech i Arboga

Affärsområdet Communication Support i Arboga består idag av cirka 60 personer som jobbar med högteknologiska och robusta kommunikation- och sensorlösningar till alla typer av kundsystem. Vi söker just nu en lösningsorienterad projektinköpare som trivs i en affärsorienterad miljö.

DIN ROLL SOM PROJEKTINKÖPARE

Som projektinköpare ansvarar du för inköp av tjänster, material och produkter som behövs i projekt. Arbetet kan innefattas av anbudsförfrågningar, offerthantering samt deltagande i behovsanalyser, kostnadsanalyser och avtalsförhandlingar. Du kommer också att ha ett helhetsansvar över inköpsrollen vilket betyder att du har det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov samt ha stort leveransfokus i våra projekt. Vi har inte en serietillverkande verksamhet utan tillverkar oftast små serier eller modifierar redan befintliga system. Vi utför även reparationer på försvarsägd utrusning där inköp av reservdelar och komponenter är viktiga arbetsuppgifter. Du kommer att vara en del av en grupp som består av logistiker och inköpare.

I rollen kommer du upprätthålla och utveckla affärsrelationerna med några av våra nyckelleverantörer samt kontinuerligt utvärdera befintliga och potentiellt nya leverantörer. Dina viktigaste gränssnitt utöver leverantörerna kommer att inkluderas i funktionerna planering, kundsupport, ingenjörer, strategiskt inköp samt projekt- och exportkontrollfunktioner. Då vi arbetar inom ett område som är föremål för exportkontroll, måste du förstå syftet och avsikten med detta på en övergripande nivå samt ha förmåga att snabbt bekanta dig med och agera på relevanta lagkrav.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har relevant utbildning inom inköp/logistik eller motsvarande i form av minst några års erfarenhet. Du har god datorvana och goda kunskaper inom MS Office, särskilt excel, och besitter förmågan till god kommersiell bedömning och utveckling av affärsrelationer. Du kan obehindrat uttrycka dig i både tal och skrift på såväl svenska som engelska. Det är meriterande för tjänsten med erfarenhet av exportkontroll, arbete i affärssystem från IFS samt erfarenhet av inköp inom flygunderhållsindustri, försvarsindustri eller läkemedelsindustri. Även produktkännedom inom militär verksamhet ses som meriterande för tjänsten.

Som vår nästa kollega är du prestigelös, drivande och initiativtagande samt kan leda dig själv och andra i rätt riktning för att nå uppsatta mål och resultat. Detta innebär att du ska kunna strukturera ditt arbete och vara flexibel i ditt tankesätt. I rollen har du många kontaktytor, därför är det av stor vikt att du har god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du jobbar aktivt med att budskap når fram och att förväntningarna är tydliga för alla berörda parter för att projektet som helhet ska nå framgång.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.


Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

KOM & GÖR SKILLNAD

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.
 

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!