Mjukvaruutvecklare inom 5G till Combitech i Göteborg

Vi söker dig som vill jobba med avancerad hårdvarunära mjukvaruutveckling, det som ofta kallas för embedded. Vi söker just nu dig som vill hjälpa till att utveckla den senaste 5G tekniken. Jobbet innefattar både att arbeta med hårdvarunära programmering i C eller C++ samt testutveckling i Java. Vi arbetar med en komplex hårdvaruplattform i Linux, baserad på en multicore arkitektur. ​ Systemet hanterar en radiomiljö med hundratals mobiltelefoner och antenner och det finns en mängd tekniska utmaningar och förbättringspotential där din expertis behövs. Du kommer att få lära dig av erfarna kollegor och arbeta i självständiga team där kommunikation är viktig för att tillsammans utveckla systemet. 

 

DIN ROLL SOM MJUKVARUUTVECKLARE INOM 5G

I din roll som mjukvaruutvecklare hos oss ges stor möjlighet till frihet i hur du och dina kollegor i utvecklingsteamet väljer att lägga upp arbetet tillsammans. Ni lär er av varandra genom att studera och köra kod, läsa dokumentation, fundera och ställa frågor. Ni flyttar abstraktionsnivån upp och ner tills pusselbitarna faller på plats! Områden som behandlas är utvecklingsverktyg, dokumentation, olika aspekter av hur man skriver optimerad och säker kod, specifik kunskap inom telekom och hårdvaruarkitekturen. 

 

Vi har skapat och odlat en kultur av ömsesidigt beroende av att hjälpa varandra att förstå det komplexa systemet och vad som behövs för att allting ska fungera. Ingen kan allt!  En arbetsdag handlar ofta om att diskutera och fundera tillsammans och sedan fokusera enskilt där teamen sitter i egna rum. Vi använder scrum som metod för att organisera arbetet tillsammans. 

 

Genom att utveckla framtidens 5G teknik bidrar du till att skapa ett mer stabilt samhälle, med bättre resursutnyttjande, då 5G möjliggör mer precision viktig data kan överföras snabbare och med mindre fördröjning. Detta skapar möjligheter för såväl datorer som människor att fatta beslut med större precision. En helt central del av denna teknik utvecklas faktiskt här i Göteborg, vi berättar gärna mer och om hur du kan bidra! 

 

 

VEM ÄR DU?  

Vi söker dig som är analytisk, tekniskt intresserad och nyfiken på nya kunskaper och utmaningar. Eftersom vi arbetar i team är det också viktigt att du både kan lyssna och berätta om vad du själv behöver. 

 

Vår erfarenhet visar att utbildning eller erfarenhet motsvarande civilingenjör med inriktning mot datavetenskap eller fysik ger bäst förutsättningar för att arbeta hos oss men viktigast är ett stort intresse för programmering samt erfarenheten av att förstå och jobba med hårdvarunära datorteknik. 

 

Erfarenhet av eller utbildning i Linux, telekomteknik samt C eller C++ är önskvärt men inte nödvändigt. 

 

 

Om försvarssekretess: 
Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll. 

 

Urval sker i löpande. Vi ser fram emot din ansökan! 

 
 

KOM & GÖR SKILLNAD  

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare. 

 

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla. 

 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!