Mjukvaruutvecklare inom 5G till Combitech Göteborg

Combitechs affärsområde Communication växer i Göteborgsområdet. Vi söker nu fler konsulter som vill vara med på resan och utvecklas i rollen som mjukvaruutvecklare inom 5G. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både professionell och personlig utveckling samt anställningstrygghet och balans i livet.

Som konsult inom affärsområdet Communication på Combitech i Göteborg är du med och utvecklar framtidens produkter och lösningar hos företag inom telekom, fordon, rymd och försvarsindustrin.

Din roll som mjukvaruutvecklare inom 5G

Just nu letar vi efter mjukvaruutvecklare till vårt uppdrag för utveckling av radiobasstationer för 5G. Du får jobba i ett av våra team som har ett helhetsansvar för systemering, design, kodning och test av nya funktioner för trådlös kommunikation. I teamet ingår både juniora och erfarna medarbetare som tillsammans bidrar till vår utveckling i teamet.  

Du är med och utvecklar funktioner som t.ex. ger högre bithastighet, stödjer fler antal användare eller ökar systemkapaciteten. Du är också med och integrerar nya hårdvaruplattformar för att stödja nästa produktgeneration. Många av funktionerna hanteras av fysiskt lager och datalänks-lager. Vi arbetar även med mjukvaruplattformen i basstationen.

Tester sker på en komplett radiobasstation både i labb och i verklig utemiljö, vilket ger dig en god förståelse för helheten. Produkterna vi utvecklar jobbar främst inom millimetervågsområdet på frekvensband från 26 GHz till 40 GHz med bithastigheter över 4 Gbps på luftgränssnittet.

Du utvecklar med programspråken C/C++, Java och Python för ett inbyggt realtidssystem med multi-core processorer. Test av programvaran är viktigt och vi använder Continuous Integration för snabb feedback på ditt arbete. Det förekommer även test hos slutkund i deras labb eller riktiga radionätverk.

Vem är du?

Vi tror att du som söker har en relevant högskole- eller universitetsutbildning inom datateknik, elektroteknik, inbyggda system, informationsteknik eller liknande. Vi söker både dig som har några års arbetslivserfarenhet som mjukvaruutvecklare eller är nyexaminerad.

Vi arbetar tillsammans i ett sammansvetsat team och ser därför att du är en bra lagspelare med god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga, för att stärka vårt team ytterligare. Du pratar och skriver flytande på engelska eller svenska.

Vi arbetar inom många kompetensområden och du kanske inte behärskar alla från start. Däremot tror vi att du är nyfiken på och har förmågan att kontinuerligt lära dig nya saker.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urval sker efter sista ansökningsdag. Välkommen till Combitech!

Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla. Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!