Master exjobb inom Zero config för IoT

Studerar du till Civilingenjör med inriktningarna Datateknik, Informationsteknik eller annan Civilingenjör/Universitetsutbildning med inriktning inom programvaruutveckling och IT infrastruktur, då är detta exjobb lämpligt för dig. Exjobbet passar att utföras av två studenter. 

IoT-enheter finns överallt nu för tiden, både på konsumentsidan och hos industrin. Företag strävar efter att hitta effektiva sätt för att hantera den stora mängd av enheter som nu finns, speciellt i heterogena miljöer där enheter kan behöva konfigureras på olika sätt beroende på användningsområde. Vissa enheter är skräddarsydda för ett visst ändamål, vilket undviker problematiken med konfigurationshantering. Nackdelen med det är att om en enhet behöver ersättas så kan man inte använda generisk hårdvara (som man kan ha liggandes på lager för flera ändamål), utan man behöver producera en ny unik enhet. Detta är särskilt problematiskt under perioder av halvledarbrist. 

Din roll som exjobbare 

Vi vill underlätta konfigurationsbördan genom att skapa ett ekosystem av enheter med smittsam kunskap – självprogrammerande enheter som kan dela färdigheter med varandra. Detta skulle möjliggöra en zero config-installation genom ett självhelande nätverk av enheter där generiska enheter lär sig specifik kunskap på plats från varandra. 

Några möjliga forskningsområden inom projektet är: 

  • Kommunikation: identifiera lämpliga egenskaper för kommunikationsprotokoll för uppgiften. 
  • Säkerhet: implementera och analysera lösningar för kryptering av kommunikationen. 
  • Säkerhet: implementera och analysera ett system för chain-of-trust och säker distribution av de dynamiska komponenterna. 
  • Algoritmer och protokolldesign: implementera och analysera en lösning för effektiv och säker service discovery för systemet.

Vi kommer tillhandahålla expertis och resurser för att hjälpa er på vägen, och vi tar gärna emot era förslag på hur vårt förslag kan förbättras för att bli ert projekt. Vi kommer ge er tillgång till eventuell hårdvara och andra resurser som krävs för att skapa en PoC-implementation, samt naturligtvis en bekväm arbetsplats på vårt kontor i Göteborg. 

Vem är du? 

Vi söker dig som har intresse och vill lära dig mer om mjukvaruutveckling, distribuerade system, inbyggda system och säkerhet. Du studerar Civilingenjör med inriktningen Datateknik eller Informationsteknik eller annan Civilingenjör/Universitetsutbildning med inriktning inom programvaruutveckling och IT infrastruktur. 

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

 

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan! 

Kom och gör skillnad

 På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.

 

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!

 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!