Master Exjobb inom Cloud Native evalueringsplattform

Studerar du till Civilingenjör med inriktningarna Datateknik, Informationsteknik eller annan Civilingenjör/Universitetsutbildning med inriktning inom programvaruutveckling och IT infrastruktur, då är detta exjobb lämpligt för dig. Exjobbet passar att utföras av två studenter.

Det är känt att det är att det är betydligt svårare att utvärdera prestandan hos ett distribuerat system än hos ett centraliserat system. Därför är det extra värdefullt att ha en plattform som gör det möjligt att köra tester i en verklighetstrogen miljö, allra helst med möjlighet att göra kontrollerade förändringar av nätverkets karaktäristik. Molntekniker är av naturliga skäl designade för distribuerade system, och lämpar sig därför väl för att skapa en skalbar evalueringsplattform.

Din roll som exjobbare

Det finns ett behov av automatiserad testning av distribuerade applikationer, och vi vill undersöka gångbarheten i ett Cloud Native testramverk. Plattformen ska bygga på Cloud Native-teknologier för att lösningen skall vara gångbar i vilket moln som helst. Ni ska implementera en plattform som kan användas inom forskningen för att automatiskt få ut mätdata om en applikation. När man konfigurerat miljön och kört sina tester skall en standardiserad rapport genereras som gör det enkelt att jämföra olika applikationer med varandra. Plattformen ska åtminstone kunna mäta RTT, bandbredd, latens, CPU- och minnesfotavtryck hos applikationen.

Några möjliga forskningsområden inom projektet är:

  • Forskningsanvändning: använd plattformen för att evaluera prestandan hos minst en distribuerad applikation. Ni kan exempelvis använda existerande implementationer från era kurser eller nya algoritmer från er exjobbshandledare.
  • Kvalitativ studie: jämför er lösning med liknande tjänster (t.ex. Planet Lab, SNIC och NS3).
  • Litteraturstudie: Vilka är de vanligaste och mest användbara mätdata inom distribuerade system? Leta i litteraturen och undersök hur dessa kan implementeras i ett testramverk.

Vi kommer tillhandahålla expertis och resurser för att hjälpa er på vägen, och vi tar gärna emot era förslag på hur vårt förslag kan förbättras för att bli ert projekt. Vi kommer ge er tillgång till eventuell hårdvara och andra resurser som krävs för att skapa en PoC-implementation, samt naturligtvis en bekväm arbetsplats på vårt kontor i Göteborg.

Vem är du?

Vi söker dig som har intresse och vill lära dig mer om mjukvaruutveckling, cloudinfrastruktur och distribuerade system. Du studerar Civilingenjör med inriktningen Datateknik eller Informationsteknik eller annan Civilingenjör/Universitetsutbildning med inriktning inom programvaruutveckling och IT infrastruktur.

Då tjänsten kan innebära arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan! 

Kom & gör skillnad 

På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, säkerhetssystem på flygplatser och andra system som gör samhällen trygga!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!