Lösningsarkitekt till Västerås/Eskilstuna

Nu söker vi dig som vill utvecklas hos oss, med oss och som lösningsarkitekt! Vi tror på framtiden och brinner för att skapa hållbar nytta för människor, företag och samhället. Som lösningsarkitekt på Combitech får du möjlighet att jobba i intressanta uppdrag hos våra världsledande kunder inom försvar och industri. Vi har kul tillsammans och växer tillsammans i en kultur där vi uppmuntrar personlig utveckling och ett kreativt förhållningssätt till problemlösning. Allt för att bidra till en bättre och tryggare värld. Utveckling som gör skillnad! Vill du vara med på vår resa? 

Din roll som lösningsarkitekt  

 Som lösningsarkitekt på Combitech är du spindeln i nätet hos våra världsledande kunder och du har kontinuerlig kontakt med de olika intressenterna hos kunden för att få insikt i kravbilden och verksamheten. Våra kunder finns främst inom försvars- och fordonsindustrin (trucks, construction och railway) vilket gör att uppdragen främst är långa, stabila och tekniskt avancerade. 

 

Du föreslår IT-lösningar som täcker befintliga- och framtida behov och skapar nya affärsförmågor. Du säkerställer att lösningar följer fastlagda riktlinjer och principer, samt upprättar dokumentation som berör lösningsarkitekturen. Du tar, i designbeslut, hänsyn till företagets övergripande infrastrukturella och arkitekturella utveckling. Jobbet kan omfatta strategiska teknikval, framställning av roadmaps, stöd till utvecklarna och kontakt med leverantörer.  

Mer specifikt innebär det att du kommer att ta fram lösningar på olika IT-relaterade problem och ta fram grundläggande struktur för system och integrationer utifrån ett långsiktigt perspektiv. Rollen bjuder på utvecklande och variationsrika arbetsdagar där du har mycket kontakt med såväl kollegor som kunder och externa aktörer.    

Vem är du?   

Du som söker tjänsten ska ha erfarenhet av att ha jobbat några år som lösningsarkitekt. Vi ser gärna att du har en relevant utbildning i grunden. Om du har erfarenhet av utveckling, certifiering inom arkitektur, arbete inom molnbaserade lösningar ser vi det som meriterande.  
 

Vi söker framförallt dig med strategier för hur du ska lösa eventuella problem som uppstår på vägen till målet. Du är professionell i din yrkesroll och har hög kompetens inom området. Du tycker om att hitta nya lösningar och vågar testa andra vägar framåt. 
 

Rollen som arkitekt kräver att du tycker om att interagera med andra människor, samtidigt är du bekväm med att peka ut riktningen - förmågan att leda andra är viktig. En annan viktig egenskap är att du bör ha förmågan att byta abstraktionsnivå mellan teknik och organisation; du har ett holistiskt och tvärfunktionellt angreppssätt i ditt arbete. 
 

Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Våra kunder finns i hela Mälardalen därför ser vi gärna att du har körkort. 

 

Rollen kan innebära arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

 

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker efter sista ansökningsdag. 

Kom och gör skillnad 

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare. 

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!