Legal Advisor till Combitech AB

Vill du arbeta i ett av Sveriges största teknik- och säkerhetskonsultföretag och samtidigt utveckla dig själv? Nu förstärker vi vår affär- och juridikfunktion och söker en Legal Advisor som vill vara med på vår resa. Du kommer att få möjlighet att arbeta i en bred roll både operativt och på en strategisk nivå för att utveckla Combitechs affärer.

Din roll som Legal Advisor på Combitech

Som Legal Advisor är du en del av vårt centrala team Affär och juridik. Teamet arbetar med compliance och affärer inom civil- och försvarssektorn.
 

I din roll kommer du att upprätta och förhandla kommersiella avtal och offerter B2B. Du kommer att ansvara för att driva det legala arbetet i affärer som bland annat omfattar systemleveranser inkl. mjukvara, funktionsleveranser, konsulttjänster, forskning och utveckling samt support, underhåll och drift. Du ska bidra med juridisk rådgivning kring exempelvis kommersiell avtalsrätt, konkurrensrätt, upphovsrätt/IP avseende exempelvis licensrättigheter (open source, molntjänster, on-prem, EULA etc.).

Du kommer vidare att arbeta med efterlevnad av interna och externa krav genom att identifiera och implementera förbättringar i material och processer, både inom funktionens ansvarsområde och bolagets verksamhet i stort.

Du kommer sammanfattningsvis att bidra både i det operativa arbetet och på en strategisk nivå.

Vi erbjuder en omväxlande och variationsrik roll där du bl.a. ska:

 • upprätta, granska och förhandla avtal och offerter,
 • bistå med kommersiell och legal rådgivning,
 • stödja verksamheten i legala riskbedömningar,
 • bidra till utveckling av processer och metoder,
 • vara sakkunnig i aktuella verksamhets- och utvecklingsprojekt,
 • utveckla och underhålla stödmaterial så som affärsdokumentmallar, allmänna villkor och riktlinjer till verksamheten, samt
 • bidra till att verksamheten uppfyller lag-, kund- och ägarkrav.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker löpande.


Vem är du?

För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du är effektiv och självgående i ditt arbete där du tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du har en god förmåga att skapa relationer och samarbeta med andra. Du är en specialist och arbetar med hela vår verksamhet vilket kräver en förmåga att prioritera, sätta sig in i nya problemställningar och växla mellan ärenden av olika komplexitet. Du är pragmatisk och affärsmässig. Du kombinerar erfarenhet, kunskap och färdigheter med gott omdöme, analytisk förmåga, integritet och hög serviceförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning (affärsjuridisk master/magister, jur. kand. eller motsvarande),
 • Flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, samt
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
   

Det är meriterande om du därtill har:

 • arbetat i näringslivet eller på advokatbyrå,
 • erfarenhet av offentlig upphandling,
 • erfarenhet av branschbestämmelser inom IT-området,
 • erfarenhet av arbete med compliance och riskidentifiering,
 • förmåga att leda projekt, och
 • vana att hålla utbildningar.

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Sista ansökningsdatum: Välkommen med din ansökan senast 24/8 2022. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Placeringsort: Något Combitech-kontor i Sverige

Kontaktpersoner: Kontakta gärna Elin Liljeblad Laine, elin.liljebladlaine@combitech.com alternativt rekryterare Sara Broqvist, sara.broqvist@combitech.com.