Legal Advisor till Combitech AB

Vill du arbeta i ett av Sveriges största teknik- och säkerhetskonsultföretag och samtidigt utveckla dig själv? Just nu söker vi en Legal advisor som vill vara med på vår resa. Du kommer att få möjlighet att arbeta i en bred roll både operativt och på en strategisk nivå för att utveckla Combitechs affärer.

DIN ROLL SOM LEGAL ADVISOR PÅ COMBITECH

Nu förstärker vi vår Affär- och juridikfunktion! Som Legal advisor kommer du att bli en del av vårt centrala team Affär och juridik. Teamet arbetar med compliance och affärer inom industri, civil- och försvarssektorn.

I din roll kommer du att självständigt stödja linjeverksamheten i bolaget med att upprätta och förhandla kommersiella avtal och offerter B2B.

Du kommer att ansvara för att driva det legala arbetet i affärer som bland annat omfattar systemleveranser inkl. mjukvara, funktionsleveranser, konsulttjänster, forskning och utveckling samt support-, underhåll och drift.

Du kommer att hantera frågor och bidra med juridisk rådgivning kring exempelvis kommersiell avtalsrätt, konkurrensrätt, upphovsrätt/IP avseende exempelvis licensrättigheter (open source, molntjänster, on- prem, EULA etc.).

Du kommer vidare att arbeta med efterlevnad av interna och externa krav genom att identifiera och implementera förbättringar inom funktionens ansvarsområde.

Vi erbjuder en omväxlande och variationsrik roll som bl.a. kan omfatta följande arbetsuppgifter:

 • Upprätta, granska och förhandla avtal och offerter
 • Bidra med kommersiell och legal rådgivning
 • Stödja verksamheten i legala riskbedömningar
 • Delta i större affärsprojekt med hantering av legala frågeställningar
 • Bidra till utveckling av processer och metoder
 • Vara sakkunnig i aktuella verksamhets- och utvecklingsprojekt
 • Utveckla och underhålla stödmaterial så som affärsdokumentmallar, allmänna villkor och riktlinjer till verksamheten
 • Bidra till att verksamheten uppfyller lag- och kundkrav samt krav från ägare

VEM ÄR DU?

För att bli framgångsrik i rollen krävs det att du är effektiv och självgående i ditt arbete där du tar ansvar för dina uppgifter samtidigt som du har en god förmåga att skapa relationer och samarbeta med andra. Du är en specialist och arbetar med hela vår verksamhet vilket kräver att du kan prioritera, sätta dig in i nya problemställningar och växla mellan ärenden av olika komplexitet. Du är pragmatisk och affärsmässig.

Du kombinerar erfarenhet, kunskap och färdigheter med gott omdöme, analytisk förmåga, integritet, respekt för andra och uppskattar att vara en lagspelare. Det är viktigt att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:

 • Juristexamen från svenskt universitet eller motsvarande, samt
 • 3-5 års erfarenhet av arbete som inhouse legal på bolag eller från en affärsjuridisk byrå
 • Erfarenhet och intresse av att arbeta med offerter och avtal som omfattar tekniska produkter, tjänster och lösningar
 • Ett pragmatiskt och affärsorienterat mindset

Det är meriterande om du därtill har någon av följande förmågor:

 • Erfarenhet av arbete med compliance och riskidentifiering
 • Förmåga att leda projekt
 • Vana att hålla utbildningar

Tester kan komma att genomföras under processen.

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!

Sista ansökningsdatum: Välkommen med din ansökan senast 8/1 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Placeringsort: Helsingborg, Linköping eller något av våra övriga Combitech-kontor i Sverige

Kontaktpersoner: Kontakta gärna Elin Liljeblad Laine, elin.liljebladlaine@combitech.com alternativt rekryterare Diana Wallmark, diana.wallmark@combitech.com.