Konsultenhetschef till Combitech i Umeå

Är du en person som brinner både för Cyber Security och för att utveckla dina medarbetare? Här finns möjligheten att kombinera konsultrollen inom Cyber Security med att leda och vidareutveckla en konsultenhet hos oss på Combitech.

Din roll som konsultenhetschef inom Cyber Security Norr

Combitech är ett oberoende teknikkonsultbolag och en del av försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB. Vår bas finns i Norden, vi arbetar även internationellt tillsammans med våra kunder. Vi har idag nästan 300 konsulter inom cybersäkerhetsområdet och avser att fortsätta expandera inom detta viktiga område. Våra konsulter innehar de certifikat och den kompetens som marknaden förväntar sig av ett branschledande företag.

Inom resultatenhet Cyber Security Norr har vi idag ca 17 medarbetare som arbetar brett inom informationssäkerhet. Den nya konsultenheten är en del av resultatenhet Cyber Security Norr som har som mål att växa Combitechs Cyber security affär i norra Sverige. Konsultenheten som vi nu söker en chef till har all sin personal i Umeå. Vi söker nu dig som vill vara med och vidareutveckla enheten inom området, tillsammans med ett mycket engagerat, kompetent och roligt team.

Konsultenhetschefen är Combitechs viktigaste kulturbärare. Du har en viktig roll genom att coacha konsulterna i deras uppdrag och hjälpa dem att hitta de rätta utmaningarna. Att vara nära konsulterna och de kunder vi arbetar för är en väldigt viktig uppgift för konsultenhetschefen. 

I chefsrollen ingår personalansvar vilket bland annat inkluderar gruppens och individens kompetensutveckling, medarbetarsamtal samt lönesättning. I rollen förväntas du även stötta vår affärsutveckling och ta ansvar för konsulternas beläggning som en del i strävan efter bästa leveransprecision inom ovanstående områden – rätt konsult till rätt uppdrag samt vara en del i kunddialogen vid försäljning. Du är en stor del i utvecklingen av vårt växande område inom informationssäkerhet.

Vem är du?

Vi söker dig somnhar bred erfarenhet av informationssäkerhetsarbetet (kan vara inom GRC, IT-säkerhet eller OT-säkerhet) och de mest aktuella ramverken inom området, exempelvis ISO 27001 & 27002, NIST CSF, NIS, GDPR, ISO 62443 etc. Har du tidigare haft personalansvar eller någon form av ledarroll är detta meriterande. Du är duktig på att föra dialoger med både kunder, kundens slutkunder, användare och leverantörer inom området. Du har en stark drivkraft och ambition att utveckla området för att bibehålla den expertkompetens som finns.

För att passa in i rollen som konsultenhetschef krävs det även att du har ett genuint intresse för andra människor och deras drivkrafter. Vi tror att du brinner för ledarskapsfrågor och vill vara med och utveckla enheten och framtida närliggande enheter. Du har ett coachande förhållningssätt och intresse av att utmana dina medarbetare att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du anses vara en god lyssnare och du har en god förmåga att få andra att känna sig sedda. Du gillar att kommunicera, bygga relationer och bidra till en god stämning i grupper. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är engagerad, initiativrik och utåtriktad i kombination med stor ansvarskänsla. Som konsultenhetschef är du en viktig kulturbärare och du ska därför leva efter våra värdeord; respekt, samarbete och passion.


Då tjänsten kan innebära arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning och eventuellt en registerkontroll.

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan! 

Kom & gör skillnad 

 Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!