Konsultenhetschef inom utveckling av samhällsnyttiga system till Combitech

Vi hjälper våra kunder att utveckla framtidens sensorsystem och behöver förstärka vårt team med en ny konsultenhetschef. Vill du leda ett team som utvecklar nya system som har betydelse för Sveriges säkerhet och samtidigt komma till en del av vårt företag som befinner sig i tillväxt och förändring. Då är det här något för dig.

Din roll som konsultenhetschef på enheten Information Management

Vi söker efter en konsultenhetschef som ska leda vårt team som arbetar med utveckling av sensor- och radarförmåga. Du arbetar med att leda planering och genomföra verksamhet i projekt med din egen personal. Vårt arbete i projektet fokuseras till att analysera kundens behov och ta fram kravunderlag för framtida system.

Vår kund förväntar sig att vi ska ha förmåga att bedöma, värdera och styra olika leverantörers utveckling samtidigt som vi efterlever kundens processer för anskaffning av nya materielsystem och förmågor. Vi har också ett ansvar att samverka och koordinera med andra intressenter och angränsande projekt i syfte att få helheten att fungera i form av system av system.

I teamets arbetet ingår det även att stödja integration av produkter i sin rätta miljö samt vara en del i kedjan att få förmåga inom Försvarsmakten ur ett funktionskedjeperspektiv. Som konsultenhetschef så ansvarar du fullt ut för din egen personal och du ingår i ledningsgrupp för resultatenheten som din enhet ingår i.

Vem är du?

Vi tror att du har en högre utbildning gärna inom teknik och minst fem års arbetslivserfarenhet. Du är bekväm med att arbeta i team och har personliga färdigheter som stödjer att kunna leda projekt mot gemensamma mål.

För att lyckas i rollen krävs det att du har ett genuint intresse för andra människor och deras drivkrafter. Oavsett om du är en van ledare eller om det här är ett första steg i en chefskarriär så har du en nyfikenhet kring utveckling av såväl andra som dig själv.

Du är en god kommunikatör och tycker det är spännande med nya relationer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och tror att du är en strukturerad och engagerad person som har god initiativförmåga och som uppskattar att arbeta målfokuserat.

Det är meriterande om du har kompetens inom mikrovågs-, radar- och elektroteknik. Erfarenhet av ledande roller inom konsultverksamhet, försäljning och förståelse för myndigheter inom totalförsvar ser vi som en klar tillgång.


Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker löpande.

Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!