Konsultenhetschef inom produktutveckling och konstruktion till Combitech Trollhättan

Combitechs utvecklingscenter i Trollhättan fortsätter att expandera. Vi utför projekt inom konstruktion, beräkning, tillverkningsteknik och mjukvara för våra kunder runt om i landet. Våra stora kunder finns inom försvar, flyg, fordon, marin och telekom, men vi har även lokala kunder i vårt närområde. Storleken på våra projekt är allt från enstaka ingenjörer till över 50 personer. Totalt är vi 150 ingenjör på vårt moderna kontor på Innovatum i Trollhättan.

Din roll som Konsultenhetschef inom produktutveckling

Rollen som konsultenhetschef på Combitech är en kombination av konsult och chef/ledare. Större delen av tiden spenderar du som konsult i egna uppdrag mot interna eller externa kunder samtidig som du har personalansvar för din grupp, storleken på gruppen är ca 10 personer.

I personalansvaret ingår bland annat gruppens och individens kompetensutveckling, medarbetarsamtal samt lönesättning. Du kommer att ingå i resultatenhetens ledningsgrupp tillsammans med resultatenhetschef och andra konsultenhetschefer. Ledningsgruppen ansvarar för enhetens kundrelationer, utveckling och resultat.

I konsultrollen kan uppdragens karaktär och längd variera men innebär företrädesvis att du arbetar i projekt eller hos våra kunder med uppdrag i deras organisation. I din roll som konsult är du också Combitechs ansikte utåt och genom din erfarenhet och kompetens bidrar du till att utveckla våra kunders verksamhet och lönsamhet.

På Combitech kommer du att få möjlighet att anpassa innehållet i din roll utifrån dina förutsättningar.

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs att du kan leda ett internt produktutvecklingsteam och/eller arbeta självständigt som konsult i egna uppdrag och samtidigt tycker det är inspirerande att få leda och coacha dina medarbetare. Din arbetsvecka blir varierande då du får jobba både med teknik och med människor.

Du bör ha industriell erfarenhet inom mekanisk konstruktion och produktutveckling. Du bör ha en bakgrund som konstruktör med gedigen erfarenhet av hela kedjan från att sätta krav, konstruktion och industrialisering. Du behöver kunskap i användning av CAD verktyg, PDM system, GD&T och FMEA och andra verktyg för kvalitetssäkring. Det är meriterande om du har erfarenhet från olika industrier och branscher.

Som Konsultenhetschef är du en viktig kulturbärare på Combitech och vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är engagerad, lyhörd och utåtriktad med stor ansvarskänsla och affärsmässighet. Då kompetensutveckling är en kärnfråga hos oss ser vi gärna att du har ett coachande förhållningssätt och ett genuint intresse att ge stöd åt dina medarbetare att utvecklas, med respekt för deras förutsättningar och förmågor. Vi värdesätter erfarenhet av projektledning, koordinering och teamledarroller.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt. Urvalet sker efter sista ansökningsdag.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.


Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!