Konsultenhetschef inom informationslogistik till Combitech

Enheten Defence Logistic på Combitech befinner sig i en expansiv fas och vi söker därför en nyfiken person som vill arbeta med ledarskap i kombination med konsultuppdrag inom området Informationslogistik för försvarsindustri och försvarsmakt. Vill du arbeta med spännande uppdrag som stärker Sveriges försvarsförmåga samtidigt som du är med och utvecklar affärer, verksamhet och människor så kan rollen som konsultenhetschef vara helt rätt för dig. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig!

Din roll som Konsultenhetschef

Enheten Defence Logstics består idag av 40 medarbetare med placering från Malmö i söder till Luleå i norr. Defence Logistics arbetar inom följande områden:

  • Informationslogistik vi skapar förutsättningar för organisationer att få rätt information i rätt format i rätt system i rätt tid i rätt system för att kunna skapa effekt och beslutsunderlag
  • Inom Informationslogistik har vi även kompetens inom projektledning, konfigurationsledning, verksamhetskompetens för olika delområden inom Försvarsmakten
  • Tekniskt systemstöd, där vi tillsammans med Försvarsmakten och försvarsindustrin utvecklar teknisk tjänstförmåga
  • Försvarslogistik, där vi tillsammans med Försvarsmakten utvecklar logistikförmågan utifrån erfarenhetsbaserad logistik för framtidens försvar
  • Från ett logistiskt perspektiv bidra till ett tryggare och säkrare samhälle genom att skapa säkra försörjningskedjor
  • Delta aktivt och ledande i utvecklingen av Totalförsvaret både civilt och militärt
  • Verksamhetserfaren projektledning med fokus på teknik och totalförsvar till Försvarsindustrin, Verk och myndigheter

För att ha en god förståelse för konsulternas vardag och få naturliga kontakter med kunder varvas uppgifterna som konsultenhetschef med egna konsultuppdrag. I chefsrollen ingår affärsutveckling, beläggningsplanering, personalansvar, hålla utvecklings- och lönesamtal samt möjlighet till arbete med nyrekrytering. I den här tjänsten ges du ett särskilt uppdrag i att ytterligare förstärka vår verksamhet inom ramen för våra affärer rörande Totalförsvaret tillsammans med oss och våra affärsutvecklare!

I konsultrollen varierar dina uppdrag och det finns stora utvecklingsmöjligheter. Arbetsuppgifter kan t ex vara uppdrag inom projektledning, konfigurationsledning, studier, analyser och beredning inom främst försvarsområdet. För att skapa goda förutsättningar för dig att komma in i tjänsten kommer du inledningsvis arbeta parallellt med vår nuvarande konsultenhetschef för Defence Logistics.

Du kommer ingå i resultatenhetens ledningsgrupp som tillsammans ansvarar för enhetens resultat och utveckling. Vi erbjuder dig att få leda och utveckla ett fantastiskt gäng med mycket erfarna konsulter, med stort stöd från närmaste chefer och högt i tak. Du får varierande arbetsuppgifter, möjlighet att påverka samt erbjuds personlig och professionell utveckling över hela yrkeslivet. Det är en fantastiskt rolig och utvecklande tjänst med stora frihetsgrader.

Vem är du?

Du som söker har relevant erfarenhet inom Informationslogistik. Det är meriterande om du har en bakgrund inom försvaret o/e försvarsindustri, informationslogistik eller närliggande verksamhet samt är reservofficer. Vi lägger stor vikt på personliga egenskaper såväl i konsultrollen som gällande ledarskap och affärsutveckling.

Vi söker dig som är ansvarstagande och engagerad med ett intresse för att coacha och utveckla andra. Att vara inlyssnande och se till medarbetarnas olika förutsättningar och förmågor är en naturlig del i ditt ledarskap och du ser vikten i att arbeta proaktivt för att medarbetare ska trivas och må bra. Du skapar delaktighet och engagemang i gruppen och ser nära samarbete med kollegor som en naturlig del i din arbetsvardag. Erfarenhet av ledande roller inom konsultverksamhet, tjänsteförsäljning och rekrytering är meriterande.

Då du kommer arbeta nära både medarbetare och kunder lägger vi vikt vid att du har en god förmåga att kommunicera och bygga relationer. Du trivs med variation och att arbeta med såväl affärsmässiga- som analytiska arbetsuppgifter. Du behöver ha administrativa färdigheter samt behärska svenska och engelska flytande i både skrift och tal.

Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Höra av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech!

Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.  

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! 

Kontaktpersoner:
Biträdande resultatenhetschef Defence Logistics, Lars Karlsson, 0734-372196

Resultatenhetschef Logistic Support, Fredrik Elmforsen, 0730-38 25 10.

Vi undanber oss rekryteringssamarbeten.