Konsultenhetschef inom Cyberförsvar, granskning och evaluering av IT-säkerhetsprodukter

Är du en drivande och motiverad chef, som vill kombinera konsultrollen med ett ansvar för att leda och vidareutveckla medarbetarna inom en konsultenhet hos oss på Combitech? Är du en person som brinner för cyberförsvar och för att utveckla dina medarbetare? Vill du dela vår passion och stolthet i att kunna stötta våra kunder till säkrare lösningar? Då kan detta vara rollen för dig.


DIN ROLL SOM KONSULTENHETSCHEF

Affärsområdet Cyber Technology på Combitech söker nu en konsultenhetschef till enheten inom Cyber Defence och Defence Industry. Denna enhet ansvarar för vårt IT-säkerhetsutbud inom totalförsvaret där både försvaret, försvarsindustrin, civil industri, verk och myndigheter ingår.

Medarbetarna i enheten jobbar med granskning och evaluering av IT-säkerhet i produkter och system mot vedertagna standarder som Common Criteria, KSF och andra ramverk där hantering av krav och analys av sårbarheter är väsentligt. Enheten hjälper även kunder att ta fram IT-säkerhetsarkitektur för interna system eller produkter. Uppdragen spänner över produkt- och systemfaser under hela utvecklingscykeln, från kravställning, arkitektur, design och test.

Som konsultenhetschef har du en delad roll där du dels arbetar som linjechef för cirka 10 konsulter, samtidigt som du får möjlighet att hålla dig uppdaterad i området genom egna konsultuppdrag hos någon av våra kunder.

Som konsultenhetschef ingår du i ledningsgruppen för resultatenheten. Du arbetar tätt tillsammans med övriga konsultenhetschefer i en inkluderande och stöttande kultur. Vi som ledningsgrupp arbetar mot gemensamma mål med syftet att vidareutveckla verksamheten medstort fokus på tillväxt. Vi är prestigelösa och det är tillsammans som ett lag vi når nya framgångar. Rollen innebär stor flexibilitet och utifrån dina erfarenheter, styrkor, egenskaper och intressen finns det stora möjligheter att, tillsammans med övriga chefer, engagera dig i det som ligger i linje med din passion och det som skapar motivation och engagemang för just dig.

I chefsrollen ingår personalansvar vilket bland annat inkluderar gruppens och individens kompetensutveckling, informationsspridning samt lönesättning. Konsultenhetschefen är Combitechs viktigaste kulturbärare. Du har en viktig roll att coacha konsulterna i deras uppdrag och hjälpa dem att hitta de rätta utmaningarna. I rollen förväntas du även stötta vår affärsutveckling i strävan efter bästa leveransprecision – rätt konsult till rätt uppdrag. Du är en stor del i utvecklingen av vårt växande område inom cyberförsvar och IT-säkerhet.

VEM ÄR DU?

​Du har i grunden en teknisk utbildning, med flera års arbetslivserfarenhet av IT-säkerhet och/eller informationssäkerhet, gärna inom evaluering och granskning inom etablerade kända ramverk med god kunskap om olika test- och verifieringsmetoder. Du har kanske arbetat som projektledare eller evalueringsledare inom området och känner att du vill ta nästa steg mot en chefsroll.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är engagerad, prestigelös, initiativrik och utåtriktad i kombination med stor ansvarskänsla och förmåga att skapa struktur. Du har ett coachande förhållningssätt och intresse av att utmana dina medarbetare att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du gillar att kommunicera, bygga relationer och bidra till en god stämning i grupper. En viktig förmåga är även att vara kommunikativ då rollen innebär många kontaktytor. Du har ett genuint intresse för andra människor och deras drivkrafter. Vi tror att du brinner för ledarskapsfrågor och vill vara med och utveckla enheten, dina medarbetare och din egna kompetens, framåt.

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

KOM & GÖR SKILLNAD

På Combitech ingår vårt kompetensutvecklingsprogram Combitech GROW som en naturlig del i din anställning! Vi ger dig möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar till både personlig och professionell utveckling, samtidigt som du arbetar i spännande och givande uppdrag.

Hos oss får du vara med och utveckla teknikområden för att möta kraven på framtidens digitala samhälle. Vi har flera projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också flygande hjärtstartare, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!