Konsultenhetschef inom Crisis Management hos Combitech

Vi söker nu en konsultenhetschef till en av två konsultenheter inom resultatenheten Crisis Management. Vi arbetar med alla områden inom krisberedskap, krishantering och civilt försvar. Hos oss kan du exempelvis arbeta i kunduppdrag inom utredning, analys, kontinuitetshantering, utbildning och övning. Våra kunder finns främst bland kommuner, regioner, länsstyrelser och centrala statliga myndigheter men även bland andra organisationer liksom i näringslivet. I chefsrollen har du personalansvar och bidrar till att leda och utveckla enheten. Combitech har kontor över hela landet och det är viktigare för oss vem du är, än var du bor! 

 

 Din roll som Konsultenhetschef inom Crisis Management

Combitech är ett av Sveriges största konsultbolag inom krisberedskap och civilt försvar och efterfrågan på våra tjänster är stor i hela landet. Flera av landets mest erfarna och kunniga personer inom krisberedskap och civilt försvar är konsulter hos oss och vi jobbar med utmanande uppdrag hos flera av Sveriges viktigaste aktörer.

Som konsultenhetschef har du en delad roll där du på ca 30% av din tid arbetar som linjechef för ett tiotal konsulter tillhörande våra kontor i Stockholm, Göteborg, Jönköping och Enköping. Vidare arbetar du själv som rådgivare i konsultuppdrag hos våra kunder. I chefsrollen ingår personalansvar, vilket bland annat inkluderar gruppens och individens kompetensutveckling, medarbetarsamtal samt lönesättning. Konsultenhetschefen är Combitechs viktigaste kulturbärare. Du har en viktig roll genom att coacha konsulterna i deras uppdrag och hjälpa dem att hitta de rätta utmaningarna. I rollen förväntas du även vara aktiv i vår affärsutveckling och i anbudsarbete vid upphandlingar. Du ingår även i resultatenhetens ledningsgrupp tillsammans med resultatsenhetschef och en annan konsultenhetschef, där vi tillsammans driver verksamheten framåt. 

Som rådgivare hos oss har du möjlighet att arbeta med det mesta inom risk- och krishantering, krisberedskap, kontinuitet och civilt försvar. Vi hjälper våra kunder hela vägen från den strategiska nivån till praktiska lösningar. Till exempel kan det handla om att utreda och beskriva våra kunders roller och ansvar i fredstida kriser, vid höjd beredskap och i krig; analysera hot, risker och sårbarheter, behov av samverkan och vad de alltid måste kunna leverera. Vi bistår också våra kunder med att utveckla planer för kris och krig, att utforma kris- och krigsorganisationer, eller att genomföra utbildningar och övningar. Ytterligare ett exempel är att utvärdera och analysera kunders hantering av kriser eller övningar i syfte att stötta med erfarenhetshantering. 

 

Våra kunder finns inom både den offentliga och den privata sektorn över hela landet och dina medarbetare verkar på flera olika orter, detta medför att resor förekommer i tjänsten..

 

Tillsammans med dina medarbetare och övriga kollegor får du möjlighet att driva utvecklingen av Sveriges krisberedskap och det civila försvaret. Att förstå komplexa verksamheter och föreslå anpassade lösningar är en viktig kvalifikation hos alla våra konsulter. Genom att förbereda våra kunder för allvarliga händelser och kriser bidrar vi till en mer flexibel, anpassningsbar och uthållig verksamhet. En verksamhet som är redo för framtiden, oavsett vad den medför. Du är en viktig del i utvecklingen av vårt växande område inom krisberedskap och civilt försvar!  

Vem är du? 

Vi tror att du som söker har kunskap om och flerårig erfarenhet inom krishantering, krisberedskap och/eller planering för civilt försvar vid kommun, länsstyrelse, region eller central statlig myndighet. Vi välkomnar även sökande med motsvarande erfarenhet från näringslivet. Du har en akademisk examen och god kunskap om, och praktisk erfarenhet av, det svenska krisberedskapssystemet. Har du i nuvarande eller tidigare anställningar haft personalansvar eller någon form av ledarroll är detta meriterande. 
 
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är flexibel, engagerad, initiativrik och utåtriktad i kombination med stor ansvarskänsla. Du har ett coachande förhållningssätt och intresse av att utmana dina medarbetare att utvecklas utifrån sina förutsättningar och förmågor. Du anses vara en god lyssnare och du har en förmåga att få andra att känna sig sedda. Du gillar att kommunicera, bygga relationer och bidra till en god stämning i gruppen. Du har ett genuint intresse för andra människor och deras drivkrafter. Vi tror att du gillar att jobba med ledarskapsfrågor och vill vara med och utveckla enheten. Det är viktigt för oss att du har en önskan att vidareutveckla både dig själv, våra kunder och dina medarbetare.  
 
Du gillar att jobba i team och är samtidigt bekväm med självständigt arbete. Du har lätt att se helheten, är lösningsfokuserad och inspireras av att göra affärer. Du är noggrann, punktlig och levererar alltid med kvalitet inom överenskomna ramar. Att kunna skriva, strukturera och presentera information är mycket viktiga egenskaper. Således kan skriv- och presentationsprov komma att genomföras.  
 
Då flera av våra kunduppdrag omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker löpande. Välkommen till Combitech! 

Vid frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare på linn.kimreus (@) combitech.com
 

 

Kom & gör skillnad 

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.  

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla. 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!