Konsult inom säkerhetsskydd/personalsäkerhet till Combitech

Drivs du av att göra skillnad för Sveriges säkerhet och har något eller några års erfarenhet inom Säkerhetsskydd? I så fall passar du väl in som konsult hos oss på Combitech!

Vad vi erbjuder

Det försämrade säkerhetsläget i Europa har medfört ett ökat intresse för säkerhetsskyddsfrågor, civilt försvar, informationssäkerhet och krisberedskap. Combitech är ett av Sveriges största konsultbolag inom dessa områden och efterfrågan på våra tjänster inom säkerhetsskydd är stor. Vi jobbar idag med spännande och utmanande uppdrag hos flera av Sveriges viktigaste aktörer och nu vill vi bli fler medarbetare.

På Combitech satsar vi på våra medarbetare. De utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Det gör vi bland annat genom att ge dig förtroende och frihet att själv utforma ditt arbete och göra det lätt för dig att kombinera jobbet med vardagen och andra schysta förmåner.

Som konsult hos oss kommer du arbeta i uppdrag som stimulerar, motiverar och entusiasmerar. Du bidrar med energi i ditt team och utvecklar ständigt din kompetens. Du kommer tillhöra ett team av erfarna kollegor med bred kunskap inom säkerhetsskyddsområdet. Tillsammans med dem kommer du jobba med utmanande uppdrag hos flera av Sveriges viktigaste aktörer. Vi vill att du ska känna trygghet i din anställning och samtidigt ha balans i livet. Nyfiken på oss? Vi är nyfikna på dig.

Vad rollen innebär

Vi arbetar med alla områden inom Säkerhetsskydd vilket innebär att du hos oss exempelvis kan jobba med Säkerhetsprövningsintervjuer, fysisk säkerhet, strategisk rådgivning, informationssäkerhet, m.m. Våra kunder finns både inom det offentliga, organisationer liksom i näringslivet.

I din roll som konsult arbetar du i kunduppdrag och hjälper våra kunder att bygga förmåga inom säkerhetsskyddsområdet. Du arbetar tillsammans med kollegor inom vår enhet med inriktning mot säkerhetsskydd. Dessutom samverkar vi med andra verksamheter inom Combitech, bland annat med kollegor inom de närbesläktade områdena krishantering, totalförsvar och informationssäkerhet, men även med kollegor inom övriga cybersäkerhetsområdet. Inom Combitech kombinerar vi olika kompetenser i våra uppdrag för att skapa så stor kundnytta som möjligt. För oss som arbetar med säkerhetsskydd kan det innebära att vi deltar i uppdrag tillsammans med kollegor som har kompetens inom exempelvis IT-säkerhet eller signalskydd.

Kunduppdragen kommer primärt innebära att genomföra Säkerhetsprövningsintervjuer och bistå i framtagande av rutiner för personalsäkerhet, men det finns även möjlighet att arbeta med säkerhetsskyddsanalyser och upprätta säkerhetsskyddsplaner, arbeta med förmågeutveckling tillsammans med kunden, stötta kunden i genomförande av säkerhetsskyddsåtgärder eller genomföra kontroller och uppföljning av kundens systematiska säkerhetsskyddsarbete. Utöver din roll i kunduppdrag kommer du delta i vårt löpande interna metodutvecklingsarbete och bidra i kvalitetssäkring och utvärdering av projekt.

Våra kunder finns både inom den offentliga och privata sektorn över hela landet, likaså våra kontor och konsulter. Det innebär att resor förekommer i tjänsten och du behöver därför ha körkort för personbil.

Vad vi söker

Vi tror att du som söker har något/några års erfarenhet från området säkerhetsskydd och gärna med den bredd som området innebär. Erfarenhet inom just personalsäkerhet och säkerhetsprövningsintervjuer är meriterande liksom tidigare erfarenhet av att ha arbetat som konsult. Har du arbetat med eller inom rekrytering, HR eller beteendevetenskap och vill utveckla dig inom personalsäkerhet och att hålla i säkerhetsprövningsintervjuer ser vi gärna att du söker till oss.


Du kommer ha mycket kontakt med kollegor och kunder samt företrädare för myndigheter och andra organisationer i ditt arbete vilket innebär att vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är engagerad, initiativrik och utåtriktad, i kombination med stor ansvarskänsla. Du gillar att kommunicera, bygga relationer och bidra till en god stämning i grupper. Vi ser det som viktigt att du har en önskan att vidareutveckla både dig själv och dina kollegor, att du strävar efter att lära dig nya saker samtidigt som du gärna delar med dig av din kunskap till kollegor och kunder.

Du gillar att jobba i team och är samtidigt bekväm med självständigt arbete. Du har lätt att se helheten, är lösningsfokuserad och gillar att göra affärer. Du är noggrann, punktlig och levererar alltid med kvalitet inom överenskomna ramar. Att kunna skriva, strukturera och presentera information är mycket viktiga egenskaper, således kan skriv- och presentationsprov komma att genomföras.

Då flera av våra kunduppdrag innebär arbete som omfattas av säkerhetsskydd krävs det att du när det behövs genomför och godkänns i säkerhetsprövning med registerkontroll.

Urval sker löpande. Välkommen till Combitech!