Konsult inom säkerhetskritiska system till Umeå och Örnsköldsvik

Teknikutvecklingen i samhället går allt snabbare och via digitalisering och ekosystem skapas alltmer omfattande systemintegrationer. System-av-system och den komplexitet som detta medför ställer helt nya krav på produkt-, och tjänsteutvecklande verksamheter.

I rollen som konsult erbjuder vi dig möjligheten att ta en ledande roll i att stötta våra kunder och partners i deras framtida utmaningar, både på en operativ och strategisk nivå. Du får möjlighet att kombinera ledaregenskaper med kunskap inom kritiska system vilket skapar en varierande och utvecklande roll. Om du vill dela vår passion och stolthet i att utveckla hållbara användbara och säkra lösningar för det framtida samhället kan du vara just den vi söker.

Rollen

I den här rollen får du möjlighet att:

 • Utveckla kritiska system, exempelvis säkerhetskritiska, verksamhetskritiska, eller kritiska för samhällsfunktioner.

 • Vara en del av vår fokuserade satsning avseende utveckling av kritiska system. Inom denna satsning blir du en del av ett kompetensnätverk där du tillsammans med drivna kollegor utvecklar våra framtida kompetenser och förmågor.

 • Bidra på en operativ såväl som strategisk nivå i våra kunders projekt.

 • Stötta och leda våra kunder i deras framtida utmaningar.

 • Etablera och lära ut metodik avseende utveckling av kritiska system.

 • Stötta i samband med affärer/sälj samt hålla en nära kontakt med kunder.

Vi söker dig som

 • Har gedigen erfarenhet av att arbeta med utveckling av kritiska system, till exempel systemering, krav, design, och arkitektur för kritiska tillämpningar.

 • Har kunskap avseende standarder och deras tillämpning för säkerhetskritiska system, t.ex. ISO26262, IEC61508, DO-178C, DO-254, ARP4754A, ARP 4761, ISO13849. 

 • Har jobbat med coaching, utbildning, rådgivning eller audits relaterat till nämnda standarder.

 • Har erfarenhet av arbete med säkerhetsanalyser, exempelvis MTBF, FMEA, FTA, HARA.

 • Har erfarenhet av att leda och planera säkerhetsarbete, samt har erfarenhet av verifiering och validering av mjukvaruintensiva system.

 • Är naturligt utåtriktad med ett stort engagemang och som har lätt för att skapa goda relationer med både kunder och medarbetare.  

 • Är en god lyssnare, har en stark initiativförmåga och tycker om kombinationen av att arbeta nära både människan och tekniken.

tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Urval sker efter sista ansökningsdatum pga semester. Vi ser fram emot din ansökan!

Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!