Konsult inom Datakommunikation sökes till Combitech

Combitechs kommunikationskonsulter svarar för Sveriges största samlade kompetens inom området och arbetar för att trygga kommunikations- och informationsflöden, så att de fungerar både i vardagen och i krislägen. Combitech gör nu en satsning inom området och söker därför fler konsulter som vill utmanas och utvecklas tillsammans med oss, i spännande projekt, inom både offentlig och privat sektor.

Din roll som konsult inom Datakommunikation

Det finns idag en allt större efterfrågan på robusta kommunikationslösningar hos våra kunder, både militärt och civilt. Combitech designar och levererar robusta kommunikationslösningar samt hjälper våra kunder med studier kring framtidens kommunikation, t.ex. inom försvarssektorn. Med den större efterfrågan följer också ett ökat behov av att få in fler medarbetare som delar vår syn på utveckling och som vill dela med sig av sitt specialistkunnande till kunder och kollegor, för att öka värdet av det vi levererar.


I den här rollen får du i första hand arbeta med Försvarsmaktens eller med civila kommunikationslösningar och kommunikationssystem. Vi arbetar både i större leveransprojekt och i mindre uppdrag, alltid i nära samarbete med våra kunder.

Arbetet är mycket omväxlande och innefattar bland annat framtagande av robusta och säkra nätverk, nätverksteknik, IT-säkerhet, övervakningsplattformar, framtagande av teknisk designlösing samt verifiering av design i testmiljö. Även framtagning av specifikationer, underhållsdokument och verifiering av leveranser ingår i rollen som konsult.

Resor av varierande längd ingår i tjänsten – exempelvis till kundens anläggningar eller till leverantörer.

Placering kan vara något av våra kontor i exempelvis Hässleholm, Växjö, Skövde, Stockholm eller Umeå. För rätt person kan även något av våra övriga kontor vara aktuella.

Vem är du?

Du har civil-/högskoleingenjörsutbildning eller motsvarande kompetens samt erfarenhet av systemdesign och systemarbete med inriktning på nätverksteknik och telekommunikation. Du kan ha flerårig erfarenhet inom området eller vara precis i början av din karriär.

Vidare tror vi att du har någon eller några av följande erfarenheter:

Nätverksteknik såsom Data- och telekomsystem, design av robusta system, routing/switching,TCP/IP, QoS, MPLS, Segment Routing, Cisco IOS XE/IOS XR, DNS, , Software Defined Network (SDN), Software Defined WAN/LAN.

IT-säkerhet i form av härdning av operativsystem, nätverkssäkerhet, PKI, VPN, brandväggar, kryptering, SIEM, trafikanalys, mildring av DDOS

Övervakningssystem såsom Automatisering, NMS, analys av trafikflöden, Python, HP IMC, Cisco LiveNX, DDI/IPAM

Meriterande kvalifikationer är certifiering, erfarenhet och kunskap om produkter och lösningar inom Försvarsmaktens godkända signalskyddssystem samt Cisco Systems.

Som person är du drivande, har en förmåga att entusiasmera din omgivning och en vilja att utvecklas inom ditt specialområde. Du en social person som kan möta olika typer av människor, samt är noggrann, självständig och engagerad.

Du är van att arbeta i grupp och förstår vikten av att vara en bra projektmedlem.  Arbetet kräver en stor portion personligt ansvar och vi ser att du inte är främmande för att arbeta praktiskt både på site och i labbmiljö när det krävs.

Då våra tjänster innebär arbete som omfattas av försvarssekretess kan det krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten! Urval sker löpande innan juli. Kommer din ansökan in under sommaren sker urval efter sista ansökningsdan!  

Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!