Java-utvecklare till Combitech i Stockholm

Till Combitech i Stockholm vill vi stärka upp konsultorganisationen med javautvecklare som vill jobba med Sveriges försvars- och säkerhetsförmåga. Combitechs kunder verkar inom områden som bygger dessa förmågor och där det just nu sker ett kraftigt ökande behov. Utöver spännande, samhällsbetydande och nyutvecklade uppdrag får du möjlighet att växa i en företagskultur hos oss på Combitech som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet. Med Saab som ägare står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet.

 Din roll som Javautvecklare 

Combitechs konsulter inom detta område jobbar på plats hos våra kunder, där nyutveckling och underhåll av militära och säkerhetsrelaterade produkter sker. Utvecklingsarbetet kan t.ex. ske i Java, Linux, GIT, Jenkins och exempel på uppgifter kan innebära att utveckla säkra kommunikationslösningar för myndigheter och militär, system för verifiering och testning av embeddedsystem eller utveckling av ledningssystem. Andra exempel kan vara att underhålla och förbättra avancerade system för kommunikationsövervakning.

Ofta är uppdrag självständiga där du är ansvarig för en funktion med både kravsättning, design och implementation. Du driver dina egna uppdragspaket eller arbetsuppgifter, med egna tidplaner eller sprintar, och rapporterar till en projektledare eller produktägare om framgångar och utmaningar. Andra typer av uppdrag  kan  innebära att du som utvecklare ansvarar för ett delområde eller komponent och arbetar tillsammans med andra utvecklare i ett team med dagliga scrum-möten och där vägen fram till lösningen ofta inte är spikrak utan diskuteras och itereras fram tillsammans i gruppen.

Vem är du?

Vi söker dig som är erfaren utvecklare inom Java och har jobbat med utveckling av system, gärna på Linuxplattformar.

Du har förmågan att fokusera djupt i tekniken, på detaljnivå, för att komma fram till den mest optimala lösningen. Du trivs och sporras av att stöta på nya tekniska utmaningar och är inte rädd att fråga kollegor om hjälp om du fastnar. Då många uppdrag innebär att du som utvecklare testar din egenutvecklade kod är det meriterade om du har erfarenhet av att bygga automatiserade testscript.

Lämplig utbildningsprofil är civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning i datateknik eller informationsteknik eller kunskap inhämtad på annat sätt.

Som konsult är du ambassadör för Combitech och måste ha inställningen att  göra det bästa för kunden, en relativt flexibel inställning till nya uppdrag samt anpassningsförmåga till nya situationer. Då du kan ingå i team på uppdragen vill vi att du har ett ödmjukt och öppet sinne att samarbeta och dela med dig till kollegor både på uppdraget och på Combitech i konsultgruppen.

 

Då tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.

Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan! 

 

Kom och gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare. 

För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor!